The Gaffer. (foto: derby, twitter)

Frank Lampard gikk fra ekstase i debutkampen som Everton-manager til en reality check mot Newcastle. Det endte med 3-1 tap for Lampard, der Evertons utfordringer kom til syne. Wayne Rooney skulle gjerne ha tatt på seg jobben med å lede ungdomsklubben sin ut av uføret, men valgte bevisst å holde seg langt unna samtaler da managerjakten pågikk.

For Rooney er all in i sterkt kriserammede Derby. Championship-klubben ble først satt under administrasjon, så har poeng trener Rooney har vunnet med troppen blitt nappet fra ham som straff for økonomisk rot. Likevel, håpet er ikke ute for at Derby sportslig likevel glir unna nedrykk.

(fra Sky Sports)

Les: The Athletic: Roy Keane fikk trenerjobben på onsdag ute av blidet på torsdag

Dette håpet har Rooney formidlet til Derby-spillerne, å la «gutta» stå i fotballkrigen uten ham, det var aldri noe alternativ.

-Jeg valgt å ikke gå til jobbintervjuet (Everton). Jeg har alltid vært en som liker utfordringer, som er villig til å legge ned en masse arbeid og kjempe, begynner Rooney ifølge Bold.

Har båret Derbydrakten også – det forplikter. .(foto: derby, twitter)

Les på Engelske klubber: ESPN: Manchester United slipper Andreas Pereira for 120 millioner

-Jeg har stått foran spillerne mine og sagt: «Jeg er med dere, stol på meg, jeg kjemper med dere». Hvem ville jeg vært hvis jeg forlot dem ved første mulighet, sier herlige old school Rooney.

Før han minner på at han er klar ved en senere anledning.

Les: Gir grønt lys for å gjøre det enklere for Dortmund å vinne Bundesliga

-Som jeg har sagt før så er Manchester United og Everton begge klubber som jeg ville love å trene en dag, men jeg har forpliktelser overfor Derby, og det er der fokuset mitt skal være.