For to dager siden kunne endelig den belgiske klubben Anderlecht sette punktum for den økonomiske krisen laget har vært i de siste årene vet 17,5 millioner euro pluss bonuser salget av Albert Sambi Lokonga til Arsenal. – Manager Vincent Kompany som også er klubbens redningsmann har allerede sikret seg en erstatter i svenske Kristoffer Olsson fra Norrköping som faktisk var en del av Arsenals sitt ungdomsakademi.

Det er skal være fantastisk god stemning i klubben om dagen, det var noe av det som fanget interessen til Olsson. Han sier i pressemeldingen: «Denne klubben vil skrive en ny historie, og jeg vil være en del av den»

Kristoffer Olsson forlot AIK for 2019-sesongen for spill i russiske Krasnodar. Siden den gang har karrierekurven pekt oppover, han er et naturlig valg på det svenske landslagets midtbane.

Les: Tysk media: Bundesliga-klubb har hengt seg på og jakter Sørloth signatur

Krasnodar bekrefter at 26-åringen drar til Anderlecht, men ingen melder så langt om hva de har fått betalt. Transfermarkt skriver verdien er 3,5 millioner euro.

Les på F7: «Denne gangen må dere bli hjemme, ikke vi»

Kristoffer Olsson har skrevet under kontrakt frem til sommeren 2025.

  • «Jeg liker teknisk fotball og godt pasningsspill. Men jeg vil også gjøre alt for å vinne. Denne klubben vil skrive en ny historie, og jeg vil være en del av den, sier han til klubbens hjemmeside. Selvfølgelig kjenner jeg de svenske spillerne som har gjort det bra før: Pär Zetterberg og Christian Wilhelmsson. Så jeg håper å bygge videre på det»

Sportssjef Peter Verbeke er full av entusiasme:

  • Han liker å ha ballen, tenker fort, kreativt og vil spille fremover. Så han passer klubbens filosofi og kan spille i flere posisjoner på midtbanen.

Anderlecht endte på tredje plass i ligaen forrige sesong.