(c) Bilde: FKH: Mikkel Desler

Det har blitt en del dansker etter hvert som opplever at norske klubber fungerer som et utmerket springbrett ut i Europa. – Så også tilfelle for Haugeunds høyreback Mikkel Desler (26) er solgt til den franske klubben Toulouse.

Det bekrefter FKH på sine hjemmesider.

26-åringen som kom til FK Haugesund fra Odense Boldklub før 2019-sesongen var på utgående kontrakt og forlater dermed Haugalandet etter to og et halvt år i klubben.

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal er svært stolt av jobben som de har gjort med Mikkel Desler som slettes ikke var i sitt ess da han kom fra Odense til Norge:

«Mikkel er et godt eksempel på hvordan spillere som har kjørt seg litt fast i karrieren får en ny vår i FK Haugesund og siden tar steget videre ut i fotballverden. Han har levert på høyt nivå siden dag én og vokst frem til å bli kanskje den aller beste høyrebacken i Eliteserien. Når Toulouse kom med et tilbud vi syntes var godt nok føles det riktig å slippe han til Frankrike nå, selv om det selvsagt er trist å miste en spiller som har vært en flott representant for FK Haugesund både på og utenfor banen» (med god pris snakker Opedal som ca 5 millioner)

Les: Svensk landslagsspiller blir Albert Sambi Lokonga erstatter

I Toulouse blir han lagkamerat med Ruben Gabrielsen. Den norske stopperen er kaptein for klubben som skal spille Ligue 2 den kommende sesongen. Forrige sesong endte de på tredjeplass på nivå to i Frankrike, før de tapte Play Off-finalen. – Målet denne sesongen er å slippe Play Off og og sørge for direkte opprykk.

Desler har spilt for Haugesund siden 2019. Dansken fikk 79 kamper i den hvite drakten, og noterte seg for to mål og 13 målgivende.

Denne sesongen har han spilt 90 minutter i 12 av 13 kamper for Haugesund.

Les på F7: «Denne gangen må dere bli hjemme, ikke vi»