Marco Rose

Salzburg viser sin manager Marco Rose takknemlighet for det han har gjort for klubben og er glade for at han har gitt så mye for dem.  – Fra neste sesong er han manger for den tyske storklubben Borussia Mönchengladbach. 

Fredrik Gulbrandsen og Erling Braut Haaland mister sin manager, men samtidig vil de ha meget gode relasjoner til en manager som kan åpne opp døra til Bundesliga.

Les: Nå vet vi hvorfor Sogndal var forsiktige i vinter

Rose har aldri hatt trenerjobb i hjemlandets Bundesliga, men har gått gradene i Salzburg. De to siste sesongene har han ledet klubbens A-lag. I fjor ble det seriegull og semifinale i europaligaen. Denne sesongen er laget godt på vei mot dobbelttriumf.

For noen dager siden hyllet landsmann og Liverpool manager og tidligere Mainz kollega Jürgen Klopp Marco Rose og sa at «han kan trene hvilket som helst lag» og pekte på at Bundesliga var et naturlig valg og at både  Schalke 04 og Wolfsburg, men så ble det altså en av de aller største.

Les: Pique sørger for at Barcelona ikke går i PSG-fellen

– Dette var en vanskelig avgjørelse, men jeg er overbevist om at jeg valgte rett, sa Rose under en pressekonferanse i dag.