Bilde: Frisk Asker, ved Finn Eriksen: Nicklas Dahlberg

Det er ikke overraskende at Storhamar ble kraftig frustrerte etter at skudd på skudd ble reddet av en Frisk Asker keeper i knallform. – Før Askerlaget tok turen til Hamar var stillingen 1 – 1. 

Det var skudd på skudd, og en enorm forskjell i skudd statistikken 49-18 i favør Storhamer, men det ble en målfattig kamp. Kyle Bonis scoret kampens eneste mål.

Storhamar 0 – Frisk Asker 1

Les: Ajax får sin første Barcelona-spiller

Den 33 år gamle keeperen fra Sverige er inne i sin sjuende sesong for Asker-laget og har alltid vært en profil i eliteserien i Norge. Nå kan han vinne sin første kongepokal.

Det er uventet, etter hvordan sesongen har vært frem til sluttspillet var Vålerenga klare favoritter, mens Frisk Asker måtte velges.

– Føler du at dere har en hånd på kongepokalen?

– Absolutt ikke. Det er deilig å vinne her oppe på bortebane, men denne finalen kan vare langt inn i påsken og selv om vi vinner i dag er vi bare halvveis, sier Nicklas Dahlberg til NRK og tørker svette etter en tøff kamp hvor han hadde mer enn nok å henge fingrene i.

Rett før den første hvilen slo Asker-laget til og Kyle Bonis gjorde 1–0 etter pasning fra Patrick Bovim og Hampus Gustafsson.

Les: Jürgen Klopp med astronomisk krav for Sadio Mane

Frisk Asker endte på 5. plass i serien, byttet trenere midt i sesongen og inn kom seriens yngste trener Jan Andre Aasland sammen med Vidar Wold. Trenerduoen har forvandlet Frisk Asker som plutselig ser ut som en favoritt til å vinne kongepokalen.

– Er det en drøm som kan gå i oppfyllelse, Aasland?

– Skulle vi vinne NM-finalen å ta hjem kongepokalen så er det en drøm, men det er langt igjen og selv om vi vinner i dag så er det langt igjen. Jeg frykter at Storhamar slår tilbake, men vi skal fortsette med vårt energiske spill og ikke slippe til Storhamar, sier 29-åringen, som nå har hovedansvaret som trener for Frisk Asker.

«Jeg syns vi blir litt frustrerte over at vi ikke greier å score på Dahlberg. Sammen med Oskar Østlund er de ligaens beste keepere, men i kveld var Dahlberg fantastisk. Vi skal ikke gruble for mye over denne kampen. Vi kommer til å slå tilbake», lover Storhamar-treneren.

Neste finalekamp går i Askerhallen torsdag, og da er det vertene Frisk Asker som har mulig til å ta ett godt grep rundt kongepokalen med seier. Storhamar på sin side må vinne for ikke å bli desperate i de neste kampene.