Godtar selvfølgelig ikke salg av de beste spillerne. (foto: Bayer Leverkusen)

Forrige sesong spilte Florian Wirtz seg inn på radaren til flere av de største klubbene. Denne sesongen er 20-åringen allerede en av de største angrepsstjernene i tysk fotball. Forrige uke kunne Bayer Leverkusen feire klubbens første bundesligatittel ever, med en Xabi Alonso som takker nei til Liverpool og Bayern München for å fortsette prosjektet også neste sesong. Da tar det seg dårlig ut av klubbledelsen åpner opp for salg av Wirtz.

17 mål og 19 assists så langt i sesongen sier mye om Wirtz sin rolle bak Leverkusens første serietittel. Forrige uke fikk Leverkusens styreleder spørsmål om ikke 20-åringen ville forsvinne til en gigantklubb før neste sesong. Styrelederen uttalte at juvelen ville da koste mer enn 1,5 milliarder kroner.

LES: Den «minst sannsynlige» treneren til å ta over Barcelona skal i møte med klubbledelsen

Xabi Alonso har forpliktet seg til nok en sesong hos Leverkusen, selv om ledelsen hos Liverpool og Bayern München ba på sine knær om at han skulle ta trenerjobben. Det var definitivt ikke del av planen at Alonso skulle se sine mest verdifulle spillere bli solgt før neste sesong.

Om det var en glipp, eller ikke, Leverkusens styreleder gikk denne uken ut og trakk tilbake salgssignalene.

– Jeg tok feil da jeg sa at Florian Wirtz ville koste 150 millioner euro, begynner Leverkusens styreleder til Sport Studio.

– Det er faktisk ingen prislapp på ham, kommer det fra Leverkusen-bossen.

ENGELSKE KLUBBER: Har banket på feil dør for å hente ny Manchester United-trener

Med andre ord: Gigantene skal holde seg langt unna Wirtz, 20-åringen er Xabi Alonsos angrepsressurs også neste sesong.