Barcelona president Joan Laporta

De dårlige tidene i Barcelona er definitivt ikke over enda. – Det faktum blir ekstra tydelig når klubben forsøker å signere nye spillere, som for eksempel Robert Lewandowski, at La Liga påpeker Barcelona allerede overskrider lønnstaket.

Det ser ut til at spillerne må et et nytt lønnskutt, de er bare ikke formelt informert om ledelsens plan.

President Joan Laportas styre jobber seriøst med å gjennomføre ytterligere reduksjon i lønnen til spillerne. Det alternativet har allerede blitt diskutert åpent av presidenten og hans ledere, og det ser ut til å bli mer sannsynlig for hver dag som går.

Les: Spansk media: Arsenal på handletur hos Barcelona

Den katalanske klubben har til hensikt å fremskynde avgangen til flere nøkkelspillere i troppen i løpet av de kommende dagene, før slutten av juni, for å gi plass til allerede signerte spillere som Franck Kessie og Andreas Christensen. Det er imidlertid lite sannsynlig at lønnsutgiftene blir kuttet nok for neste sesong selv på denne måten.

«Mateu [Alemany] gjorde en god jobb. Vi var veldig optimistiske med budsjettet, vi har senket [det med] mer enn 150 millioner euro. Vi er på god vei, men det er ikke nok. Vi har en lønnssum på 560 millioner euro Bayern [München] har for eksempel 300 [millioner euro] og Real Madrid er nær 400. Lønningene er totalt uforholdsmessige og oppblåste, sa Eduard Romeu, Barcelonas økonomiske visepresident, på RAC1 Radio fredag.

Laporta planlegger å snakke med spillerne og komme opp med en løsning som ikke er universell eller sekvensiell. Kun de øverste seniorspillerne vil bli berørt. De involverte spillerne har derimot ennå ikke hørt fra klubben.

Spillerne mener uansett at de allerede har lagt ned en betydelig innsats fra et økonomisk synspunkt. De er klar over klubbens forhold, men styret vil måtte forklare og begrunne et så dramatisk grep. Blaugrana ønsker å signere Robert Lewandowski og et halvt dusin andre spillere, så spillerne blir bedt om å ofre et nytt.

Les: Dwayne Johnson avduker «Black Adam» JSAs nye plakater