Diaz hører bruset fra Premier League.

Forrige sesong hamret han inn 22 mål for Blackburn Rovers. Denne sesongen har det vært en jevnt strøm av speidere fra storklubber på tribunen når Brereton Diaz er på banen.

Blackburn med John Dahl jager opprykk til Premier League, men kan miste toppscoreren halvveis i sesongen. Med kontraktsutsutløp i sommer, starter 23-åringen snart forhandlinger med andre klubber. Dette gir Blackburn et dilemma. Selge Diaz i januar, eller utnytte senterforwardens tjenester inn til sesongslutt og et mulig opprykk.

LES: Sky Sports: Manchester United endrer planen på overgangsmarkedet

Så langt i sesongen har chileneren fortsatt der han slapp forrige sesong, nå notert med 9 Championship-scoringer på 20 kamper.

Ifølge 90min har det vært speidere fra en haug med klubber for å følge med på utviklingen til Diaz: Manchester United, West Ham, Aston Villa, Crystal Palace, Brighton og Wolverhampton. I tillegg har Leeds, Bournemouth og Everton vært kjent som long-term admirers. Hvis 23-åringen ikke lar seg overtale til å bli på balløya, er Sevilla klar for å signere pre-contract i januar.

På spørsmål om Diaz kan forsvinne i januar, svarer manager Tomasson at klubben selvfølgelig ønsker å beholde 23-åringen resten av sesongen, men…

-Jeg tror klubben ønsker å beholde ham. Hvis det er et veldig høyt bud, kan alt skje i fotball, men la oss se hvilke bud som kommer, for det må være et med mange nuller bak seg, sier Blackburn-manageren ifølge 90min.

Ifølge det engelske mediets kilde vil et bud på 10 millioner pund pluss være nok til å overtale Rovers til å selge i januar, på tross av at dette kan ødelegge målet om opprykk.

23-åringen har bakgrunn fra akademiet til Manchester United 2006-13, spilte på U19-landslaget til England, fikk debut på seniornivå hos Nottingham Forest, brukte sitt chilenske pass til å åpne døra til det chilenske landslaget (14 kamper så langt), så permanent overgang til Blackburn i 2019.

LES OGSÅ: Lionel Messi velger å høre på sin nærmeste familie

Med 48 scoringer på 190 Championship-kamper er senterforwarden klar for det store steget.