Shota Arveladze

En litt spesielt situasjon i Hull i dag, da de rett før Championship-møte mot Luton valgte å sparke sin manager Shota Arveladze. Den georgiske manageren hadde allerede skrevet ned sine punkter til «peptalken» med sine spillere før kampen da han fikk beskjeden han var sparket.

Shota Arveladze som fikk jobben i januar i år blir ikke å finne på sidelinjen når kampen blåses i gang klokken 2100. – Merkelig Hull City ventet til kampdag, når de har hatt 14 dagers landslagspause hvor de uten stress kunne gjøre det de mente de måtte gjøre

Shota, som i sin tid var en effektiv målscorer for blant annet Ajax og Feyenoord hadde ikke før Hull ledet en engelsk klubb, ideen da han ble hentet var at han skulle «lære» laget å bli mer effektive foran mål.

Les: Manchester United vil fortsatt signere Frenkie de Jong – til tross for uttalelsen

Hans assistenttrener Peter van der Veen får også sparken.

– I landslagspausen hadde vi en del møter med Sjota for å diskutere retningen på laget og klubbens fremtid. Etter hvert som møtene skred frem ble det klart for oss at våre synspunkter ikke var de samme og derfor har vi valgt å gå hver til sitt, sier klubbeier Acun Ilıcalı i en uttalelse.

Les: Der kom den: Beste manager i Premier League

Andy Dawson vil nå ta ansvar for Hull som midlertidig manager.

Arveladze var trener for Hull fra 27. januar til i dag 30. september. Han ledet laget i totalt 30 kamper.

Hull ligger på 20. plass i Championship etter å ha spilt ti seriekamper denne sesongen.