Marcelo Bielsa

Da Marcelo Bielsa ble hentet til Elland Road i 2018 var oppgaven klar: Led Leeds tilbake til øverste divisjon. Bielsa lyktes med den historiske returen til øverste divisjon allerede etter 2019/20-sesongen. Debutsesongen i verdens tøffeste liga ble i tillegg en stor suksess der Leeds serverte noe av den mest underholdende angrepsfotballen på balløya. Så var det tid for den vanskelige andresesongen.

Spill på Premier League her

Sørgelig langt nede på tabellen, to fattige poeng over nedrykksstreken etter 12 kamper, er situasjonen en helt annen for Leeds og Bielsa.

Vi gleder oss til Brighton – Leeds, lørdag 27. nov, klokken 16.00.

Det har ikke vært mange katastrofalt dårlige kamper for Leeds, men altfor mange nesten. Nå viser trenden heldigvis at Bielsa og gjengen er inne på et positivt spor, spørsmålet er om det holder helt inn.

Leeds sine siste fire kamper:

Tottenham 2 – 1 Leeds

Leeds 1 – 1 Leicester

Norwich 1 – 2 Leeds

Leeds 1 – 1 Wolverhampton

Det har ikke kommet noen signaler fra Leeds-ledelsen om at Marcelo Bielsa ikke har tillit, tvert imot, men siden kontrakten til argentineren går ut til sommeren må Leeds planlegge veien videre – hvis Bielsa bestemmer seg for ikke å forlenge etter sesongen.

Ifølge spanske Super Deporte har Leeds-sjef Victor Orta tatt kontakt med sin favorittkandidat til å ta over etter Bielsa når dette er nødvendig. De siste månedene har også flere andre spanske medier linket Diego Martinez til Leeds.

For oss er det et must å få med Chelsea – Manchester United, søndag, 28. nov, klokken 16.00.

(foto: granada, twitter)

Se La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 og mye mer på UnibetTV

Ifølge Sport Witness er Martinez mannen Villareal hadde på blokka hvis Unai Emery skulle bli lokket til exit av Newcastle.

Den tidligere Granada-treneren skal nå befinne seg i England der studier av engelsk fotball står på programmet før flytting. Stemmer dette, lukter det en Bielsa-avgjørelse på slutten av sesongen som heller mot exit.