Shoretire har vist han har mye inne. (foto: united, twitter)

Vi er i utgangspunktet ikke tilhengere av at tenåringer kastes ut i de voksnes verden før nødvendig, men utvikingen de siste årene i fotballens verden har skapt helt nye spilleregler.

Borussia Dortmund er en av klubbene som har skapt forventninger hos 17 -og 18-åringer med ekstremt talent om at spilletid i de største ligaene er en selvfølge. Christian Pulisic og Jadon Sancho stakk til Dortmund, Haaland det sammen, nå også Jude Bellingham.

Dette tvinger frem en endring hos toppklubbene. På tirsdag fikk en 17-åring debuten sin i Champions League for verdens beste klubb (Bayern Münchenen, hvis noen lurte).

Les: Tirsdag scoret 17-åringen i Champions League, onsdag valgte han mellom England og Tyskland

Toppklubbene har innsett at tenåringene ikke lenger gidder å nøye seg med å hente vannflaskene til seniorspillerne – de skal selv ut i fotballkrigen.

Da Solskjær gikk inn i rollen som permanent manager for United, var meldingen krystallklar: Det skulle igjen bygges en skikkelig og robust bro mellom akademiet og førstelaget. Mason Greenwood ble løftet frem som 18-åring, ikke for gjesteopptredener, men som fullverdig Man United-spiller.

Solskjær har gått forbi festtalene. Akademiet er og skal være tilskuddet til grunnmuren hos United.

19-åringen Amad Diallo har allerede fått kjenne på kampfølelsen i to kamper for Solskjær, på torsdag kom en historisk debut for tenåringen med det kule navnet.

Shola Shoretire ble sendt inn av Solskjær i returkampen mot Real Sociedad, noe som gjorde 17-åringen til den yngste spilleren noensinne i en europeisk turnering.

Kampen var det ikke mye å holde seg våken for med 0-0, men Shoretire fikk oppleve at Solskjær og United akter å satse på ham.

Når vingen i tillegg fikk en god porsjon ros av United-manageren etter innsatsen, da gror United-røttene hos Shoretire.

De største tenåringstalentene hos United har ikke lenger noen grunn til til å emigrere til Dormtund for å bli tatt på alvor. Solskjær har skjønt det.

Les: Martial kan pushe frem et Haaland-fremstøt fra United