Forsøket på å kuppe fotballen med «pay for play» hvor klubber betaler for plassen i den øverste ligaen mislykkes totalt og nå har de griske folkene bak European Super League (ESL) gått videre med sitt søksmål. – EU-domstolen skal 11. og 12. juli behandle et søksmål mot Fifa og Uefa fra selskapet bak den mislykkede superligaen i europeisk fotball.

Den såkalte European Super League (ESL) gikk rettens vei etter at de internasjonale forbundene avviste planene og klubb etter klubb gjorde kuvending etter først å ha vært med på nyvinningen.

Domstolen i Madrid sendte saken videre til EU-domstolen i Luxembourg. ESL hevder i sitt søksmål at Fifa og Uefa har opptrådt som et kartell og misbrukt sin dominerende markedsposisjon både innen klubbturneringer og for kommersielle rettigheter knyttet til turneringene.

Les: Prøver å friste med Aaron Wan-Bissaka

Videre ber saksøkeren om at det innføres «sikkerhetstiltak» som gjør det mulig å etablere og organisere en europeisk superliga.

Nyheten om superligaen med tolv storklubber slo ned som en bombe i Fotball-Europa i april i fjor. Etter bare få dager trakk ni av klubbene seg ut som følge av kraftig motstand fra fans, ligaer og forbund.

Ifølge EU-domstolen er alle de tolv involverte klubbene fortsatt aksjonærer i selskapet som nå har saksøkt Fifa og Uefa.

Les: Hvis Lewandowski drar vil Arsenal og United få problemer med spiss-mål i verdensklasse

Det vil ifølge DPA ta mange måneder før det kommer en dom fra EU-domstolen i saken.