Frenkie de Jong i fin flyt

Det er ikke bare gode nyheter for sjefene på Old Trafford når klubbens store sommermål Frenkie de Jong for spørsmål om en overgang til Manchester United. – Han er vag, kryptisk, smigret og avvisende på en gang.

Manchester United har klart å friste Barcelona skikkelig med å legge minst 800 millioner kroner på bordet for å få til et bytte, alle vet hvor intenst den spanske storklubben trenger pengene. – For midtbanespilleren selv skulle ankomsten til hans gamle sjef fra Ajax tiden Erik ten Hag være fristende nok for å i det minste ikke kraftig protestere på en overgang.


Manchester Uniteds midtbanemål Frenkie de Jong innrømmer at han er «smigret» over rapporter som knytter ham til et av verdens største lag.

KRISE: Verste tap på nesten 100 år – Southgate i trøbbel

Barcelona betalte Ajax 65 millioner pund for De Jong i 2019 og må selge med gevinst. Signalene fra Manchester United er at de er villige til å bruke mellom 70 og 90 millioner pund.

Barcelona manager Xavi Hernandez er villig til å sultestreike for å beholde sin favoritt nederlender, men han vet at klubben sårt og så raskt som mulig trenger å komme inn i positive økonomiske farvann.

Det skal være to forhold som Frenkie de Jong vil vurdere opp imot en eventuell overgang til Manchester United, spill i Champions League og utsiktene for Barcelona. – Begge deler taler i favør av at han blir!.

De Jong er for tiden på internasjonal tjeneste med Holland. De slo Wales 3-2 på tirsdag, i deres siste Nations League-kamp denne måneden.

SISTE: Mourinho har United-klippe i boks, City-spiller neste!

I løpet av tiden på landslaget har De Jong flere ganger blitt spurt om klubbfremtiden. Hans siste svar er: «Du blir alltid smigret når lag viser interesse for deg som spiller.

«Men jeg tror jeg er i den største klubben i verden for øyeblikket og føler meg bra der, så det er ingen nyheter.»


De Jongs «smigrende» kommentar antyder at han ville være åpen for å slutte seg til United før neste sesong. De er kanskje ikke den supermakten de en gang var, men det er fortsatt en flott mulighet til å spille der. Det er spesielt tilfellet nå med Ten Hag som leder.

Les: Reklameomsetningen vokser fortsatt

De Jong nyter imidlertid livet i Barcelona.

Den spanske klubben var på et dårlig sted under Ronald Koeman, men Xavi kom inn og snudde ting. De endte på andreplass i La Liga, bak Real Madrid.

De siste dagene har det vært interne møter på Old Trafford hvor de har tatt frem den aller største kalkulatoren for å komme opp med et lønnstilbud det er umulig for Frenkie de Jong kan si nei til. – Barcelona er allerede «solgt».