Foto: TV2. To av de mest målfarlige spissene møtes til duell i CL-finalen

– Dette er en drømmefinale for alle som er glade i fotball og spektakulære sportsopplevelser. Vi tar mål av oss å skape tidenes fotballfest på TV 2 når Liverpool og Real Madrid møtes til Champions League-finale. Aldri har vi satset mer på en kamp enn vi gjør på finalen lørdag, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Oppvarmingen til kampen starter grytidlig lørdag på TV 2 Nyhetskanalen og tv2.no, og klokken 19.00, to timer før avspark på Stade de France, starter finalesendingen på TV 2 og TV 2 Play, skriver TV2 i en pressemelding.

SISTE: Real Madrid kaster seg inn i kampen om Serie As mest verdifulle spiller

– Vi er på plass i Liverpool, Madrid og Paris og tar tempen på stemningen. I tillegg er vi på den store supporterfesten på Colosseum kino i Oslo og på spillerhotellet til det norske landslaget med Ståle Solbakken & co. Vi kunne ikke bedt om en bedre ramme rundt en finale når to av Europas kolosser barker sammen om det gjeveste trofeet i klubbfotball. Det forplikter, og vi mobiliserer som aldri før, sier sportsredaktøren.

I finalesendingen lørdag 28. mai starter nedtelling til kampen klokken 19.00, og frem til avspark klokken 21.00 blir det stemningsrapporter, reportasjer, intervjuer, analyser, konkurranser, historiske tilbakeblikk og lidenskapelig fotballsnakk.

LES: «Dropp Ronaldo»

I Paris er Robbie Fowler ringside for TV 2 sammen med Jan-Henrik Børslid og Erik Thorstvedt under finalen.

– Dette er en kamp mellom europeiske storheter. Real Madrid er kanskje mer uthvilt og har slått ut den ene storheten etter den andre, men Liverpool er inne i en god stim. Jeg ser virkelig frem til å tilbringe denne storkampen sammen med TV 2s seere, sier Liverpool-legenden Robbie Fowler.


To giganter møtes
– Champions League-finalen i Paris står mellom to av gigantene i europeisk fotball. Real Madrid er kongene av Europa med hele 13 triumfer i den gjeveste cupen, mens Liverpool er Englands mest suksessrike lag i denne turneringen med sine seks titler, sier Øyvind Alsaker, som kommenterer finalen.

– Dette er to lag som aldri gir seg, som er berømte for sine «comebacks». Dermed er det all grunn til å tro at finalen følger i samme spor som disse lagenes vei til Paris; Dramatikk helt til fløyta går for full tid. Det er bare å glede seg!, sier Alsaker.


Slik blir finalesendingen:

I studio i Bergen er Ingrid Halstensen programleder og har med seg fotballekspertene Petter Myhre, Morten Langli, Simen Stamsø-Møller og Trevor Morley. 

Jan-Henrik Børslid er på plass i Paris, og fra sidelinjen på Stade de France har han med seg Liverpool-legende Robbie Fowler, reporter Arilas Berg Ould-Saada – som kommer rett fra Madrid – og TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Kommentatorer er Øyvind Alsaker og fotballekspert Jesper Mathisen.

Det blir live-oppdatering fra festen og stemningen i både Liverpool og Madrid, signert Andreas Borge og Endre Olav Osnes, som er på plass i hver sin by.


Sendeplan lørdag 28. mai på TV 2 og TV 2 Play:

19.00: UEFA Champions League-studio
Reportasjer, intervjuer og stemningsrapporter fra lagenes hjembyer og direkte fra Paris.

20.50: UEFA Champions League-finale
Direkte fra Stade de France, Liverpool – Real Madrid. Kommentatorer: Øyvind Alsaker og Jesper Marthinsen.

23.00: UEFA Champions League-studio
Intervjuer og reaksjoner etter kampslutt.