Coach.

Da Vincent Kompany ble hentet tilbake til Belgias mestvinnende klubb i 2019, var det for å gjenskape det som har gitt klubben 34 serietitler. Trofétørke etter 2016/17-sesongen var for Anderlecht helt uholdbart.

Kompany returnerte til ungdomsklubben som Premier Leagues kanskje beste midtstopper, nå skulle belgieren bruke erfaringer som spiller og trener på på Lotto Park. Det viste seg at den doble rollen ikke fungerte, og Kompany la fra seg støvlene for å fokusere på å lede klubben fra sidelinjen.

Fjerdeplass på tabellen denne sesongen, 11 poeng bak Union St. Gilloise på topp viser at Anderlecht har noe på gang. Nå viser klubbens eier at han har troen på prosjektet. Marc Coucke ettergir klubbens gjeld på 50 millioner euro. Utgiftene for gammel moro er nå slettet med et pennestrøk, nå skal det satses.

Coucke sprøyter i tillegg inn nye 42 millioner euro i klubben. Dette skjer etter at han har tatt over andeler til to av aksjonærene, plasserer to Anderlecht-supportere inn i styret og setter teknisk direktør Peter Verbeke som sjef for det hele.

-Det arbeidsmetoden som Peter har introdusert i sportsavdelingen de siste halvannet året blir utvidet til hele Anderlecht. Målet er at Anderlecht skal gjenvinne sin lederposisjon i belgisk fotball så raskt som mulig, på og utenfor banen, skrives det på klubbens hjemmeside.

Vi aner at vi også vil se mer til Anderlecht ute i Europa de kommende sesongene. Go Kompany!