Barcelona liker lite fintene til 24-åringen på forhandlingsrommet. (foto: barcelona, twitter)

Franskmannen skal tidligere ha nektet å bli sendt på utleie til Manchester United, han aktet å kjempe for plassen på Camp Nou. Nå er det ikke alle Barca-supportere som er like entusiastiske over å ha den tidligere Dortmund-stjerna i troppen, men ifølge Xavi har Dembélé definitivt en plass i troppen som skal gjøre Barca rustet de neste årene til å kjempe om titler.

Xavi kom forrige uke ut med at han var optimistisk at det blir forlengelse av kontrakten til Dembélé, men med United og andre storklubber kretsende rundt 24-åringen har det vært usikkerhet om hva spilleren med 126 kamper, 30 scoringer og 23 assists siden 2017 velger videre.

Ifølge Sport er det ikke lenger noen tvil. Franskmannen har valgt å takke ja til en ny femårskontrakt med Barcelona der han går kraftig ned i lønn.

For pengelense Barcelona betyr dette at de fortsatt kan få noe ut av investeringen på godt over milliarden fra 2017, med en betydelig lavere driftskostnad enn 2,5 millioner kroner i uka. Siden Dembélé kan spasere ut av Camp Nou som free agent i sommer, må dette sies å være en seier for Xavi.

Ousmane Dembele

Med syv kamper på banen denne sesongen (sliter fortsatt med tilbakevendende skader) kan dette arbeidsforholdet nå ha piler som peker oppover. Det er ingen tvil om at høyrevingen er en gnistrende god spiller, nå blir mye av stresset rundt Dembélés situasjon borte.

Xavi hadde aldri vært så tydelig på at han ønsker å beholde franskmannen hvis han var i tvil, vi tenker Barca-manageren ser noe ved utviklingen til Dembélé han virkelig liker.