To inn, tredje på vei. (foto: spurs, twitter)

Sportsdirektør Fabio Paratici har brukt sine kontakter fra Serie A til å levere Coppa Italia-matchvinner Ivan Perisic til Antonio Conte. I juni kom også Southamptons keeper Fraser Forster inn porten på free transfer. Nå ordnes de siste dokumentene for at Spurs kan presentere sin 3. forsterkning.

Det har ligget i kortene at Djed Spence skulle ta det neste steget. Middlesbrough-spilleren var denne sesongen leid ut til Nottingham Forest, og var en solid bidragsyter til at supporterne kunne feire returen til Premier League etter tjuetre laaaange år.

LES: Uenighet i Sadio Mané forhandlinger minsker sjansen for Liverpools store sommermål

Høyrebacken var på banen i 42 av 46 Champonship-kamper (2 scoringer og 5 assists) og ble en gedigen sukessovergang for opprykkerne. Spence har de siste sesongene vært på radaren hos flere av de største Premier League-klubbene, med en spesielt sterk link til Liverpool.

Ifølge Sky Sports er det nå bare et spørsmål om tid før signaturen hans kommer – på Spurs sine kontraktspapirer. Det er Tottenham som har trukket det lengste strået og overbevist Spence om at han får en sentral plass hos Conte. Høyrebacken har en god dose offensive gener i kroppen, og skal passe perfekt inn i Contes wingback-filosofi.

I mai kom debuten for Spence på det engelske U21-landslaget, et klart signal om at spilleren er klar for større oppgaver.

LES: Barcelona fnyser av bud på 700 millioner

Tottenham-supporterne har noe å glede seg til.