Snart tilbake, men må klare seg uten kompis Dybala.

Etter forrige sommers EM-sluttspill var det spesielt én angrepsspiller fotball-Europa snakket om: Federico Chiesa. Det italienske hurtigtoget scoret viktige mål for de blå, mot Østerrike i kvartfinalen ble han matchvinner, mot Spania i semifinalen leverte høyrevingen første scoring. Dette var med på å asfaltere den humpete veien frem mot EM-tittelen, Chiesa hadde steget opp til stjernehimmelen i løpet av noen sommeruker.

Den italienske landslagsspilleren tok et solid tak i EM-spotlighten og rettet den mot seg selv. Flere klubber ble linket til 24-åringen, men Juventus satt trygt på en leieavtale. Chiesa var sendt fra fra Fiorentina til Juventus på utleie i 2020 med kjøpsopsjon. Selv om det denne sesongen stort sett har dreid seg om skader for Chiesa fra november, er Allegri og gjengen ikke i tvil om hva de sitter på i høyrevingen.

LES: Sky Sports: Tottenham klar med 3. signering

Ifølge Tuttamercatoweb har det likevel vært et stort men som har satt den planlagte faste overgangen i spill. Federico Chiesa har stilt som krav at forutsetningen for en permanent overgang er at Juve kvalifiserer seg til Champions League for neste sesong – det fikset Max Allegri og gjengen.

Ifølge Tuttomercatoweb har Juventus dermed sikret seg den gyldne signaturen til Chiesa, og har tre år på å betale totalt 40 millioner euro (pluss eventuelle bonuser på 10 millioner euro) til Fiorentina.

LES: Gir 33 millioner mennesker fri for å se på fotballkamp!

For Chiesa har dette vært alt annet enn en sesong å minnes. En lei korsbåndsskaden i januar mot Roma har plassert 24-åringen på operasjonsbordet og i rehabilitering for resten av sesongen. Vi har ventet med spenning på muligheten til å se Dusan Vlahovic og Chiesa i tospann (spilte sammen 2018-20), nå mener Chiesa han har oversikt over comeback’et.

-Min drøm er å vende tilbake så raskt som mulig, men det er tidsplaner som skal respekteres, og jeg synes vi gjør et godt stykke arbeid. Akkurat nå er jeg i en fase hvor jeg har begynt å løpe og har begynt å ta de første retningsendringene (på treningsfeltet). Jeg tror jeg er klar i begynnelsen av september. Vi må se om det blir tidligere, men jeg vil også være sikker på at jeg ikke får tilbakefall, sier Chiesa til klubbens hjemmeside.

LES: Uenighet i Sadio Mané forhandlinger minsker sjansen for Liverpools store sommermål

Sammen med manager Allegri og Juve-supporterne gleder vi oss stort til comebacket.