What do you say, Harry?

Når Eriksen nå løper rundt i den danske landslagsdrakta mot noen av verdens beste spillere, er dette helt naturlig. Egentlig vilt å tenke på når spilleren for ett år siden hadde et hjerte som sluttet å jobbe. Etter comebacket i Premier League for Brentford og comebacket for Danmark tidligere i år, er Eriksen på stø kurs mot å reetablere seg på toppen. Det store spørsmålet er hvor.

Den danske Premier League-kolonien Brentford åpnet porten for Eriksen da Serie A-hadde støtt ham ut på grunn av pacemakeren, og da usikkerheten var stor om han i det hele tatt var fysisk i stand til å spille i en av de største ligaene. Tilbud kom fra klubber i den danske superligaen, Eriksen valgte verdens tøffeste liga, der alt ble lagt til rette av Brentford.

LES: Kevin de Bruyne kommer med klar beskjed til Haaland

Resultat: 938 minutter med Premier League-spill, 1 scoring, 4 assists – og betydelig bidrag til at Brentford holdt seg på betryggende avstand fra nedrykksstriden.

Eriksen har uttalt han ønsker Champions League-spill, noe Brentford ikke kan tilby (ennå…), men manager Thomas Frank, som ga Eriksen muligheten i Premier League da de andre nølte, mener bestemt at Eriksen har mye å tjene på å fortsette hos Brentford.

De siste ukene har Frank fortalt hvor gjerne de ser Eriksen spille for dem neste sesong, ifølge Sky Sports har Brentford nå sendt et nytt kontraktstilbud til 30-åringen. Forrige kontrakt var på ut 2021/22-sesongen, denne gangen skal den være betydelig lengre.

På torsdag fortalte Eriksen på et pressemøte at han ikke er klar for å prate om hva fremtiden bringer, Brentford har hvertfall vist at de ser på seg som en fullverdig kandidat til å sikre seg Eriksens signatur.

LES: Bekreftet: Steven Gerrard har på plass neste viktige Villa-brikke

Nå er ikke vi mammaen til Eriksen, men med VM-sluttspill om et halvt års tid, mener vi han bør velge «trygge» Brentford fremfor ei heksegryte som hos Tottenham med bare 11 Premier League i kroppen det siste året. Hos Brentford er det arbeidsro, hos en av topp-seks klubbene i Premier League er det nådeløse forhold: Prester, eller hold deg på benken.