Kommer sikkert til å trives ved en idyllisk italiensk innsjø. (foto: fabregas, twitter)

En av sin generasjons beste sentrale midtbanespillere. Han herjet i Premier League, først for Arsenal, så Chelsea. Mellom disse oppholdene en runde på Camp Nou. Nå skal karrieren avsluttes på en verdig måte.

Han huskes som en fotballens gentlemen i Premier League – og en skikkelig vinnerskalle. 35-åringen har hatt en eventyrlig karriere: verdensmester, europamester, La Liga-mester, Premier League-mester, Europa League-mester, diverse ganger cupmester. Likevel, å måtte gi seg mens han er på bunn, det aksepterer ikke Fabregas.

LES: Overgår PSGs bud på italiensk landslagsspiss

Cesc Fabregas vil for alltid minnes som en av gigantene i Premier League etter årtusenskiftet. Etter 151 kamper i Barca-drakten ble det 304 kamper for Arsenal og 198 for Chelsea, noe som har sendt spanjolen inn i historiebøkene på balløya. Da ble den noe hastige exiten fra Stamford Bridge i 2019 litt trist. Det endte med Monaco-signering samme år, men sesongene i fyrstedømmet har vært alt annet enn minner for livet.

35-åringen forlot Monaco etter et treogethalvt år langt opphold. For spiller og klubb ble dette alt annet enn som forventet. Fabregas har totalt vært på banen i 68 kamper, med 4 scoringer og 9 assists. Den siste sesongen ble totalt ødelagt av skader, der fem førstelagskamper og én andrelagskamp (!) ble status.

Selv om tilbudene fra tidligere trenere kom med åpen dør inn som assistenttrener, var Fabregas fast bestemt på å gi seg som spiller med æren i behold.

-For å være ærlig har jeg fått noen telefoner de siste ukene fra tidligere trenere for å se om jeg var klar for å komme til dem som trener. Men dette året har vært «shit», jeg vil ikke avslutte på den måten etter å ha hatt den karrieren, fortalte Fabregas i et intervju med So Foot.

LES: West Ham kliner til og byr over verdens rikeste klubb

Ifølge Mundo Deportivo har Fabregas vært i diskusjoner med Las Palmas i Segunda Division. Forhandlingene mellom partene har foregått over lang tid og den spanske klubbens ledelse skal være optimistiske til at en avtale skal komme til. 

Ifølge Sky Sports Italia er det en Serie B-klubb som vinner den prestisjefylte signeringen. Como, 13. beste klubb i Serie B forrige sesong, har tydeligvis gitt Fabregas pakketilbudet han trenger. Sky Sports Italia hevder det er enighet om toårs-avtale, med en trenerrolle klar for Fabregas etter dette.

LES: The Athletic: Arsenal jobber intenst for signering av neste Manchester City-spiller

Noen år boende ved Comosjøen er vel heller ikke å forakte.