Memphis Depay

For noen dager siden kunne Sporten.com avsløre at Roma manager Jose Mourinho hadde tatt personlig kontakt med folkene til Memphis Depay og at han ønsket forhandlinger med Barcelona om en overgang så fort som mulig.

Den nederlandske spissen har, mye på grunn av ankomsten til Robert Lewandowski på Camp Nou bare fått to starter denne sesongen. – Det samtidig som han leverer godt for Nederland i VM og føler seg berettiget jevnlig spill.

Les: Vil hente hjem Manchester United komet til Madrid

I morgen spiller Nederland kvartfinale i Qatar VM mot Argentina. (Fredag 9.desember klokken 2000)

Selv om han etter hvert føler seg ferdig med Barcelona er han ikke klar for hva som helst. Manchester United som absolutt er interessert. (Den nederlandske manageren Erik ten Hag støvsuger klubber over hele Europa for landsmenn). Memphis Depay mener med rette det ikke spiller noe rolle om at sliter benken på Camp Nou eller Old Trafford. – Spilletid (ikke bare løse løfter) er viktig.

Les: Skal snakke med Lionel Messi «etter han har vunnet VM»

Også Barcelona trenger å få godt betalt. Memphis Depay som kom gratis fra Lyon i fjor sommer selges ikke for under 45 millioner euro som var verdien ved ankomst. I sommer var Juventus svært nær en overgang, men prisen ble for drøy for den gamle dame. Nå er de for øvrig fullstendig ute av dansen på grunn av svært alvorlige juridiske problemer.

Jose Mourinho er nå ivrig etter å ta ham til Roma på nyåret og nå jobbes det på spreng med en avtale. Og som vanlig er det pris som gjelder. – Barcelona som fortsatt er i økonomisk trøbbel har mye igjen før de er i noe som ligner en balanse.

Sportsrådgiver Jordi Cruyff henvendte seg nylig til media om Depays tilgjengelighet.

«Hvorfor skal vi selge Depay i januar hvis det er vanskelig å signere nye spillere på grunn av Financial Fair Play? Han har alltid vært en stor profesjonell. Han kan være veldig nyttig. Vi vil se i løpet av de neste månedene [om han vil forlate som en gratis], sa Cruyff.

Les: Cercle Brugge blir bare en vellykket mellomstasjon for Jesper Daland sin vei til en mye større klubb

Manchester United, Tottenham, Arsenal, Newcastle og West Ham følger alle med og er klare til å «gripe inn» hvis muligheten byr seg.