Tenker kun på seire her og når. (foto: tottenham, twitter)

Da Juventus-trener Allegri i 2021 ble spurt hvorfor unge Matthijs de Ligt fikk så lite spilletid i forhold til veteranene Chiellini og Bonucci, var svaret: «Det tar minst ti år å utvikle seg som midtstopper av verdensklasse». Selv om Chiellini til slutt ga seg hos Juventus, gadd ikke nederlenderen å bli hos Den Gamle Dame og rømte til Bundesliga. 23-åringen er som resten av den nye generasjonen fotballstjerner ekstremt utålmodige.

Da Maurico Pochettino ble hentet til Tottenham i 2014, bygde argentineren opp et ungt lag som gikk nesten hele veien i Premier League og Champions League. Nå gjør Antonio Conte indirekte en god jobb for å skremme bort de yngste talentene fra Spurs.

Champions League: Eintracht Frankfurt – Tottenham, 4. oktober

Conte har aldri lagt skjul på at han kun tenker på seire, men for en klubb som jobber hardt med å tiltrekke seg de største talentene, forutsettes det at manageren faktisk gir talentene tid på kamparenaen.

Det er ikke tilfeldig at Borussia Dortmund har hatt spillere som Jadon Sancho, Erling Haaland og nå Jude Bellingham. Kom til Dortmund, så venter flust av spilletid i Bundesliga – og Champions League. Selv Bayern München har begynt å slippe tenåringene til på kamparenaen, hos Arsenal sendte Mikel Arteta 15-åringen Ethan Nwaneri til debut som Premier League-hlstoriens yngste. Garantert ikke tilfeldig når rivalene har begynt å kretse rundt tenåringen. Uansett hva trenerne mener om å la supertalentene utvikle seg gradvis, forventningene hos denne generasjonen tenåringstalenter er og blir skyhøye til action på førstelaget.

Champions League: Manchester City – FC København, 5. oktober

Så tilbake til Conte. I helgens London-derby mot Arsenal og Martin Ødegaard dro Emerson Royal på seg rødt kort. Spurs-supporterne så for seg at det endelig blir tid for 21-åringen Djed Spence, som fortsatt ikke har kommet seg av benken hos Spurs.

Ikke på Antonio Contes vakt. Da Spence ble hentet fra Middlesbrough i sommer etter å ha storspilt hos Nottingham Forest på utleie med opprykk fra Championship, var Spurs-manageren krystallklar på at «dette var klubbens signering, ikke managerens».

Premier League: Brighton – Tottenham, 8. oktober

21-åringen må fint innfinne seg i å vente på sin sjanse. Spurs-manageren forklarer opplegget.

-Fans er fans. Jeg forstår det godt at det er ulike meninger, men jeg ser spillerne hver dag på trening. Jeg velger det beste laget… Beslutningene er opp til meg. Hvis jeg velger å ikke bruke en spiller, så er det fordi han ikke er klar, begynner Conte ifølge Football-London.

-Djed Spence er en ung spiller som har en stor fremtid, men jeg velger det beste laget… Jeg er ikke dum, jeg ønsker ikke å tape. Jeg forsøker alltid å stille det sterkeste laget, sier Spurs-manageren.

Det er dette Spurs betaler Conte for, men med italieneren på vakt, kommer de største talentene ikke til å renne ned døra hos Tottenham.