Martin Ødegaard

Vi i Sporten.com mener at Real Madrid var en unødvendig lang vei for Martin Ødegaard. Som kaptein for Arsenal viser den norske midtbanespilleren han hører hjemme i det absolutte toppskiktet av fotballspillere.

Som 15.åring som spiller for Strømsgodset reiste Martin Ødegaard med sitt team av rådgivere Europa rundt i jakten på en ny klubb. – Han var i en ny situasjon vi ikke hadde sett før fra norske unge talenter, klubber ble satt opp mot hverandre og han kunne velge veien videre.

Han valgte Real Madrid, men fikk aldri sjansen hos kongens klubb, istedenfor ble det diverse utlån hvor han til slutt landet i London i 2021. – Det er nå syv år siden Martin Ødegaard tok steget ut i den store verden, en som var svært interessert i å signere han var Liverpool manager Jürgen Klopp. Da som manager for den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Les: Football-Insider: Arsenal har sikret den viktigste signaturen!

Når vi i ettertid ser hva Borussia Dortmund har gjort for Erling Braut Haaland og hva Jürgen Klopp har fått til med Liverpool kan man med letthet hevde at valget om Real Madrid trolig ikke var det beste.

Jürgen Klopp minnes på spørsmål fra TV2 han fikk nei fra Ødegaard sitt team. «Til slutt bestemte han seg for Madrid»

«Jeg liker ham veldig godt, og det er lett i disse dager. Det var litt vanskeligere i begynnelsen av karrieren da han var i Real Madrid. Da så det ut til at ting kanskje ikke gikk som han ville. Jeg ble skikkelig skuffet fordi vi ville ha ham til Dortmund da han var veldig ung»

«Vi hadde en lang samtale da han fortsatt var gutt, og også med faren. Til slutt bestemte han seg for Madrid, og det er bra, men det er derfor jeg alltid har fulgt ham».

Samtidig er Klopp i dag glad for Ødegaards utvikling til en tonesettende spiller i en storklubb i Premier League.

«Jeg er veldig glad for at han nå har blitt den spilleren vi alle forventet at han skulle være. Han har faktisk blitt enda bedre enn det. Han spiller en enorm rolle i et utrolig sterkt Arsenal-lag. Samtidig er han fortsatt ung, klarsynt og svært innflytelsesrik. Jeg kan ærlig talt ikke si noe negativt om ham. Virkelig en toppspiller»

Les på Popidol: Zlatan Ibrahimovic skal spille i TV-serien til Napoli eier

Ødegaard er denne sesongen notert for tre mål på åtte kamper med Arsenal, som for tiden topper Premier League.