Big in Japan.. (foto: urawa, twitter)

Det begynner å bli en god stund siden Kasper Junker herjet i i den Glimt-drakta med 28 scoringer og 11 assists på 26 kamper. Det er også en stund siden dansken forlot spillerhotellet på Glimt-samling og endte med overgang til japansk liga. Nå kan det bli ny klubb og et nytt kontinent for 28-åringen.

Hos Urawa Red Diamonds har senterforwarden i perioder hatt stor suksess, men ikke i nærheten av den han opplevde i Eliteserien. I første sesong fikk dansken likevel rockestjernestatus blant supporterne til Urawa Red Diamonds. Siden april 2021 har det blitt 62 kamper på Junker i den røde drakta. Dansken står med 27 scoringer og tidvis begrenset med spilletid, men Junker uttaler selv at han ikke har angret på at han valgte Japan. Med pågang fra klubber spredt rundt i verden har J1-League fungert som potensielt springbrett.

LES: Lover spillerne «en busslast med prostituerte» hvis de banker Juventus

Nå åpnes det opp for neste etappe på reisen. Ifølge danske B.T har MLS-lubben Portland Timbers sendt at tilbud til Urawa på leie av Kasper Junger for kommende sesong med kjøpsopsjon. Amerikanerne har nettopp hentet Evander fra FC Midtjylland for rundt 105 millioner kroner, nå skal Junker fristes til å bytte kontinent.

LES OGSÅ: Conte har «mistet all tillit» til spiller med nesten 200 kamper for Tottenham

Aspmyra – Saitama Stadium – Providence Park? For Kasper Junker trolig en helt naturlig reise.