Sir Jim Ratcliffe

Sir Jim Ratcliffe skal ha tatt en drastisk beslutning for å unngå at Manchester United blir kastet ut av Europa League. Manchester United kvalifiserte seg til UEFA Europa League ved å slå naboene Manchester City i FA-cupfinalen forrige måned, men deres plass i konkurransen er ennå ikke garantert.

Det er fordi Uniteds minoritetseier INEOS – som kjøpte en eierandel på 27,7 prosent i klubben tidligere i år – også eier OGC Nice. Den franske klubben har også kvalifisert seg til Europa League, men UEFAs regler hindrer klubber som deler eier fra å spille i de samme konkurransene.

Ifølge Independent har INEOS-sjef Ratcliffe bestemt seg for å løse problemet ved å selge Nice.

Les: Sir Jim Ratcliffes førstevalg for å erstatte Erik ten Hag forklarer hvorfor det tar så lang tid.

Forventningen er at United og Nice vil få en en-sesongs overgang av UEFA, slik at de begge kan konkurrere i Europa League, denne sesongen. Den midlertidige løsningen ville sannsynligvis føre til at Nice ble plassert i en «blind trust», slik tilfellet var forrige sesong da Red Bird Capital-eide AC Milan og Toulouse begge konkurrerte i Europa.

Etter det vil de imidlertid under den nåværende eierskapssituasjonen ikke få lov til å konkurrere i samme konkurranse som UEFA forventes å ta en strengere tilnærming senere.

En annen faktor er at Ratcliffe ønsker å fokusere på rollen sin på Old Trafford, etter å ha oppnådd en livslang ambisjon om å drive gutteklubben sin. – Han har også til intensjon å kjøpe seg opp i Manchester United.

Salget av Nice kan bli komplisert av fransk fotballs prekære økonomiske stilling. Ligue 1 har ikke klart å sikre seg en kringkastingspartner for neste sesong, med prognoser som faller fra en potensiell avtale på 1 milliard euro til bare 500 millioner euro.

Uavhengige kilder sier at selv om INEOS ennå ikke har innledet noen samtaler med potensielle kjøpere, er følelsen at klubbens unike posisjon med spill i Europa vil spille til dens fordel.

Les: Ny Hunger Games-bok og film på gang