Sir Alex Ferguson

Ting kommer som regel for en dag, hvis informasjonen stemmer kunne Manchester United beholdt en av tidenes beste managere en stund til. Sir Alex Ferguson valgte å pensjonere seg med 1490 kamper i beltet for Manchester United like etter ikke lenge enorm dobbeltsigneringsplan han hadde presentert for de som satt på pengesekken.

Sir Alex Ferduson kastet inn håndkle 30.juni 2013 etter å ha sikret sin 13. Premier League-tittel. – Det har nå gått over et tiår siden en ligatittel har landet på Old Trafford.

Les: Teamtalk: Manchester United leder racet for signering av Premier Leagues mest ettertraktede, snart ledige spiss

Faktisk var en av hans siste handlinger som manager for den engelske giganten, etter 27 år i ledelsen, å mislykkes i å lande et massivt dobbeltsvep. I følge Patrice Evra (som spilte i Manchester United fra 2006 til 2014) planla Ferguson å bli en stund til, og forsøkte til og med å gjøre to store signeringer.

Den franske venstrebacken avslørte at Cristiano Ronaldo og Gareth Bale var målene, noe som gjør Fergies engasjement for å bringe den portugisiske superstjernen tilbake i 2021 enda mer forståelig.

I en prat med klubbens offisielle podcast snakket Evra i detalj om Fergusons planer.

«To uker før hans pensjonisttilværelse husker jeg at det var mange medier som sa at Ferguson kanskje vil gå av med pensjon neste år, og han sa til meg: «Patrice, jeg vil aldri pensjonere meg. Jeg skal være her i 10 år til».

«Han sa: «Målet mitt er at jeg er 99 prosent sikker på at vi vil ha Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Jeg trenger bare disse to spillerne for å vinne Champions League igjen. Nitti-ni prosent.»

«Og for å være rettferdig, når jeg snakker med Cristiano, spør jeg ham og han sa ja til sjefen, og kom for å bli med United. Han fortalte meg dette.»

Evra beskrev også øyeblikket Ferguson fortalte troppen om pensjonisttilværelsen.

«Etter to uker var vi i garderoben og ventet,» sa han.

«Da vi ankom Carrington, så jeg alle de kameraene, og jeg tenkte: «Wow, noen har gjort noe galt. Kanskje en spiller er historien igjen! Noen har gjort noe galt, vi er i trøbbel.

«Men vi ankom og folk sa:» Gutter, dere må holde dere i garderoben fordi sjefen vil slå av en prat.

«Og når sjefen kom inn i garderoben for å snakke med alle, er det aldri gode nyheter.

«Han kom, og han sa: ‘Jeg beklager virkelig. Noen mennesker har sagt at jeg kommer til å trekke meg selv før jeg sier det selv. Det er derfor du så alle de kameraene. Men jeg vil trekke meg fordi kona min trenger meg .’

«Han ba om unnskyldning til [Robin] van Persie, han ba Shinji [Kagawa] om unnskyldning fordi han nettopp tok dem med. Han ba dem spesielt om unnskyldning.»

F7: Hareides tidligere assistent toppkandidat til landslagsjobb