Amund Skiri Bilde KBK

Kristiansund i er motsatt posisjon som Vålerenga, mens Oslo-klubben er på vei nedover har klubben fra Nordmøre lagt bak seg en sesong i OBOS-Ligaen som gir dem en sjanse for opprykk.

Amund Skiri overtok i august for Christian Michelsen som i en årrekke har hatt ulike posisjoner i klubben, hovedtrener siden februar 2014. – 45 åringen fikk en kortsiktig kontrakt ut sesongen og nå for å fjerne all tvil før opprykkskampene mot Vålerenga har hovedtreneren signert en treårskontrakt med klubben.

Les: Årets spiller i Eliteserien er ikke på landslaget

Søndag ledet Skiri KBK til seier over Kongsvinger i nest siste runde i eliteseriekvalifiseringen. Laget skal møte Vålerenga til dobbeltkamp om en plass i neste års eliteserie. – Onsdag hjemme på Nordmøre stadion og påfølgende søndag på Intility Arena i Oslo.

«Jeg trives her og har troen på at vi skal få til noe bra i Kristiansund» sier Skiri på KBK sine sider.

KBK skriver at Skiri passer til klubbens langsiktige ambisjoner, og at både spillere og ansatte er blitt hørt i ansettelsesprosessen.

– Amund samsvarer godt med klubbens verdier og strategi. Han er en fagmann som har plukket opp mye av grunnlaget som lå her fra før, og han har bygget videre på den fantastiske jobben som er gjort i klubben gjennom flere år. Det er utrolig spennende med Amund som hovedtrener i KBK, sier sportslig leder Eirik Hoseth.

Les: David De Gea er åpen for å erstatte Nick Pope som ble skadet mot Manchester United

Skiri var tidligere i år kandidat til å bli hovedtrener i Aalesund da Lars Arne Nilsen fikk sparken. Da sunnmørsklubben landet på Christian Johnsen som ny trener, sluttet Skiri i AaFK. Der han hadde vært ansatt siden 2018.

To måneder senere fikk han jobb i KBK.

– Det ligger i strategien til klubben at vi skal være et lag som kjemper i norsk toppfotball. KBK er en klubb som bør ha ambisjoner om å være med i den øverste ligaen, sier Skiri før dobbeltmøtet med VIF.