Sander Berge løper lykkelig

For et og et halvt år siden satte Sheffield United, som nå kaver rundt i Championship klubbrekord da de sikret seg den 195 cm høye norske defensive midtbanespilleren Sander Berge. 24 millioner euro ble sent til den belgiske klubben Genk og stemningen var svært god.

Desverre i en kritisk periode for overlevelse i Premier League var Sander Berge ute med skade og kunne ikke annet enn å følge med fra sidelinjen mens hans lagkameratater ikke fikk flyt på spillet.

Sheffield United manager lener seg Paul Heckingbottom på håpet om at Sander fortsetter i klubben og har flere ganger omtalt sin norske stjerne som uerstattelig. – Styret i klubben er ikke helt enige og har etter kraftig interesse fra en rekke klubber satt en pris som gjør Sander Berge erstatt bar.

Les: Gareth Bale slapper av for sin nye klubb

Belgiske Club Brügge har ikke skjult sin interesse for Berge. Leeds og AC Milan skal også være på ballen.

Lokalavisen The Star skriver at Berge har en utkjøpsklausul på cirka 400 millioner kroner. Klubbens styre skal være villig til å slippe ham om et bud på cirka 270 millioner kommer på bordet før fristen 1. september.

Sheffield United har før kveldens kamp mot Sunderland en seier, en uavgjort og et tap.

Under et møte med en tilhengergruppe tirsdag tok Sheffield United-manager Paul Heckingbottom opp Berge-situasjonen uoppfordret.

– Jeg snakker med Sander «hele tiden». Han er den samme spilleren, og vi har den samme relasjonen som før. Jeg har god tro på at han blir her (over overgangsvinduet), sa Heckingbottom ifølge The Star.

– Men hvis han forsvinner, så tror jeg ikke vi kan klare å erstatte ham.

Les på Popidol: Angelina Jolie vil vite hvorfor FBI ikke arresterte Brad Pitt