Det er avsløringer om at Iran leverer våpen og droner til Russlands krigføring i Ukraina som har fått Shakhtar Donetsk til be FIFA om å kaste Iran ut av VM i Qatar. – Den Ukrainske klubben, som faktisk er en av de beste klubbene i Europa, mener at land og individer som støtter invasjonen ikke kan gjøre det uten at det får konsekvenser.

Iran er kvalifisert til VM, mens Ukraina tapte i siste kvalifiseringsrunde 1 – 0 mot Wales.

Appellen til FIFA kommer trolig for sent til at endringer kommer til å skje, FIFA, har generelt ingen problemer med diktaturer så lenge de betaler godt. – Det er bare å se hvor mesterskapene arrangerer, siste VM var i Russland og nå i Qatar som heller ikke er demokratiets høyborg.

Les: Koster 100 millioner å kjøpe fri Steven Gerrard erstatter

Dette er fordi Iran produserer droner og missiler som har drept hundrevis av ukrainere under krigen, skriver Shakhtars direktør i en uttalelse.

– Mens iranske ledere kan glede seg over å se landslaget sitt spille VM, blir ukrainere drept av iranske droner og missiler. Nesten 250 av slike droner har angrepet fredelige ukrainske byer.

– Shakhtar kommer derfor med en oppfordring til FIFA: kast Iran ut av verdensmesterskapet umiddelbart for landets direkte deltakelse i terrorangrepene mot ukrainere.

– Det ville vært en rettferdig avgjørelse og det ville fjerne oppmerksomheten fra et regime som hjelper til med å drepe ukrainere.

– Den ledige plassen bør da gis til Ukraina, som har bevist at de er gode nok til å delta i verdenscupen, skriver Shakhtar blant annet i sin uttalelse.

Les: Åpner døra for Rabiot

Iran er i VMs gruppe B, hvor de møter England, USA og Wales.