Rød ekstase! (foto: liverpool, twitter)

Det har bygd seg opp til uker med intern rivalisering mellom Liverpool og Manchester City. Premier League-trofeet avgjøres de neste ukene, Champions League-avansement til semifinalen er sikret av begge klubben. På lørdag var det et oppgjør der Klopp og Guardiola skulle avgjøre hvem som er det beste cuplaget på balløya.

Etter 2-2 resultatet i Premier League-kampen mellom de to rivalene forrige helg lå forventningene om at det skulle knives helt inn til sluttminuttet. Det ble kniving, men denne gangen avgjorde Liverpool i løpet av de første førtifem minutter.

Les: Modric får alt Real Madrid nektet Sergio Ramos

0-3 ledelse til de røde før pause i det som endte med 2-3 seier til Liverpool. Guardiola slipper å tenke på at spillerne hans ikke hadde gjort sitt beste, for de møtte et Liverpool-lag Klopp selv ikke hadde sett maken til.

-Jeg er så stolt. Fantastisk. Jeg tror at første omgang er en av de beste vi har spilt. Vi gjorde alt riktig og vi scoret i de rette øyeblikkene. Jeg nøt virkelig hvert sekund av kampen, sier Klopp etter kampen.

Motstanden var det heller ingenting å si på (hvis vi trekker fra en smertefull keepertabbe).

-I andre omgang åpnet det opp etter Manchester Citys scoring. Citys kvalitet er sinnsyk, og man kunne se at kampen var mye mer åpen, sier Liverpool-managern.

Her har du sammendrag fra kampen:

Legende+: Benzema visste det allerede som 17-åring

Dermed er gjengen fra Anfield fremme til finale på Wembley. Etter oppvisningen mot Benfica med halve førsteelleveren på benken og de første førtifem mot City, mener vi Liverpool er kandidat til å ta ett, kanskje to, og hvorfor ikke tre trofeer denne sesongen.