Hjem FotballBundesliga Se hva legenden Henry mener om PLs stjernespisser
Se hva legenden Henry mener om PLs stjernespisser

Se hva legenden Henry mener om PLs stjernespisser

august 9, 2017

Premier League er bare få dager unna, og ekspertene skal mene mye om masse. En av ekspertene er tidligere Arsenal og Barcelona-stjerna Thierry Henry, som jobber for den engelske tv-kanalen SkySports.

 

For hvordan vil de store spiss-navnene klare seg denne sesongen. Lacazzette fra fransk fotball til engelsk fotball, vil han bli en suksess? Lukaku fra Everton til Manchester United, ny spillestil, nye lagkamerater, ny manager, vil han nok en gang pøse inn mål?

Henry om Arsenals store sommer-signering Lacazette

Det er en spiller Henry har fulgt med på i mange år, han har vært et stort talent i mange år, fra ung alder og en spiller som har bøttet inn mål etter mål, år etter år for Lyon. Henry forteller også at han ikke er overrasket over at han var et hett navn for de store klubbene, før Arsenal hentet han til Emirates denne sommeren.

Vi er alle klar over hans (Lacazette) kvaliteter, han er en fantastisk avslutter, han er mentalt sterk og en smart spiller. Når man kjøper en spiller fra en annen liga kan man ikke være sikker på at spilleren blir en suksess, men jeg er sikker på at Lacazette vil klare overgangen.

Henry sier også at det er litt spesielt og artig at på den franske landslaget er Lacazette nummer to, bak Giroud. I Arsenal ser det ut som at det blir omvendt, at det er Lacazette som blir førstevalget og Giroud som blir hans back up.

Arsenal har jo også flere gode spillere fremover på banen som kan spille i den posisjonen, Sanchez, Welbeck og Walcott.

Henry legger til at han liker godt måten Lacazette spiller på og at det er opp til han å vise at han kan gjøre for Arsenal.

Arsenal tar i mot Leicester på Emirates på fredag kveld klokken 2100. Dette er åpningskampen i Premier League.

Henry om Manchester Uniteds nye spiss Romelu Lukaku

Henry sier at Lukaku nå er klar for denne store overgangen, han har gjort opp for seg med god fotball for Everton. Han fikk ikke muligheten i Chelsea i sin tid. Gikk til WBA og gjorde sine saker bra, så videre til Everton og gjorde sine saker fantastisk der.Ikke bare leverte han for Everton, men knuste klubbrekorden der, som hadde stått i mange, mange år, det skal han ha skryt for.

Foto: Gonzalo Valderrama

Fortjente han en overgang til en av de virkelig store klubbene? Ja mener Henry, han har virkelig levert, sesong etter sesong. Nå må han bevise at han kan levere på det øverste nivået for en stor klubb.

Does he deserve a move to a big team? Based on what he has done, you have to say yes.

Spørsmålet er hvor lang tid det tar for han å finne seg til rette. De fleste klubber vil spille på en annen måte mot United, enn hva han er vant til fra Everton. Vil han klare å endre spillet sitt, spille mot klubber som legger seg bakpå? Mange har satt spørsmålstegn ved denne delen av spillet til Lukaku.

Det vil komme til å bli en endring for han, men Henry sier at han ikke var den samme spilleren da han var 24 år, og da han var 28 år, Henry måtte også endre deler av spillet sitt. Det blir en vane og utviklingen kommer ved å spille med bedre spillere rundt seg.

Henry sier også at han mener Lukaku er en «student» av fotballen. Alt han gjør, gjør han 100%. Jeg er like spent som alle andre for å se hvor god han kan bli i United. Det er et absolutt pluss å ha en spiller som Lukaku i laget.

Henry om Chelsea sin nye stjerne-spiss Alvaro Morata

Henry sier at dette er en typisk spiss som Conte liker. En hardt-arbeidende spiss som er lagspiller og en målscorer. Henry mener det blir spennende å se hvordan Morata vil gjøre det i Chelsea og engelsk fotball. En spiller som hat slitt med spilletid i Real Madrid. Men når det er sagt, de fleste ville slitt med spilletid i Real Madrid. Han var en viktig brikke i Juventus for to år siden, da de spilte seg helt til finalen i Champions League. De gangene han fikk muligheten for de hvite i Madrid, så scoret han også bra med mål.

Conte vet hva han kan forvente av spilleren og Morata kommer til å jobbe hardt. Det blir ingen enkel oppgave å fylle skoene til Costa, men noen må gjøre det, sier Henry. Men noen måtte fylle skoene etter Drogba, og noen måtte fylle skoene etter Zola. Sånn er fotballen. Henry gleder seg til å se Morata spille, men mener han må venne seg til Premier League. Henry sier han håper det vil bli en suksess-signering.

Henry om West Hams Chicharito

Den tidligere Manchester United-spissen har signert for West Ham denne sommeren, Henry sier han alltid har likt han som spiller. Henry forteller om den gangen han spilte mot han, for Barcelona, mot klubben Javier Hernandez spilte for som ung gutt, nemlig Chivas. Henry husker godt den unge spilleren og la godt merke til han.

Henry sier han er en klassisk spiss på mange måter. En spiss som er dødelig inne i boksen, men som også kan holde på ballen. Vi så det da han spilte for Manchester United, at det ikke alltid er enkelt å sitte på benken, for så å komme inn å imponere, men Hernandez gjorde det ofte.

Det ser ut som en meget god signering for West Ham. Han har erfaring fra Premier League, og har spilt i to av verdens største klubber. Real Madrid og Manchester United.

Henry sier han ikke er overrasket over denne store signeringen, West Ham har en historie med å klare å sikre seg store og gode spillere til klubben.  Di Canio, Payet, Macherano og Tevez har aller vært i klubben fra øst-London.

Henry tror Chicarito kommer til å bli en hit.

 

Du kan også lese hva Henry mener om Rooney som er tilbake i Everton og stor-talentet Kelechi Iheanacho som har signert for Leicester hos Skysports.com

 

 

 

Les også: