Diego og Eden var en av gutta

Styreleder og medeier i Crystal Palace husker godt de dager da Eden Hazard var kongen på haugen i Premier League for byrival Chelsea. – Da han forlot Stamford Bridge sommeren 2019 og dro til den spanske hovedstaden var det som om noen hadde trukket ut pluggen.

Fra å være en av verdens beste angripere ble han tidenes Real Madrid flopp. Nå er det over, etter fire år med en kvart milliard i lønn er 32 åringen etter manges mening ikke bare klubbløs, men også pensjonist.

Les: Sky Sports slår fast det ikke blir Aston Villa, Newcastle eller Manchester City

FootballTransfers har snakket opp nyheten om at Crystal Palace planlegger å røske Eden Hazard ut fra pensjonisttilværelsen.

Steve Parish er overbevist om at tiden er moden for en «reboot» av Eden Hazard. Han er overbevist den belgiske superstjernen har mer å by på, både kommersielt og på banen. – Og ikke minst han har fått med seg manger Roy Hodgson på ideen.

Ekspertene mener at dette ikke vil være et stor comeback i Premier League, men et slags siste hurra. Skader er selvsagt en bekymring for en spiller som har vært så mye skadet som Eden Hazard. Derfor regner de fleste med at Hazard vil få en avtale med en pay-as-you-play-struktur. – Det betyr han ville motta en rimelig grunnlønn, men med muligheten til å øke inntekten gjennom spill- og prestasjonsbonuser.

Det vil være opp til spilleren å avgjøre om han fortsatt har nok igjen på tanken til å prestere på Premier League-nivå, men en retur til London og bli med i et ambisiøst Palace-prosjekt kan være fristende for Chelsea-legenden.

Det skal sies at dette også er et sjansespill av Palace. Siden han forlot Chelsea, har Hazard slitt med å komme i nærheten av sin spektakulære Premier League-form.

Han kom til Real Madrid i 2019 for hele €115 millioner, men sluttet tidligere i sommer etter vedvarende kondisjonsproblemer, etter kun å ha spilt 76 kamper hvor han scoret syv mål og assisterte 12.

Siden hans avgang har rapporter om potensielle friere vært få og langt mellom, selv om hans frisør nylig hevdet at Hazard har avvist tilbud fra seks lag.

Les: Henter tilbake Alexis Sanchez etter bare et år