Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo ble begge sendt hjem fra landslagssamling

Italia er godt kjent med skandaler og nå er det en ny under oppseiling. Det italienske fotballforbundet opplyser at de har sendt Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo hjem fra landslagstjeneste.

Det opplyser det italienske fotballforbundet (FIGC) på sine nettsider.

Les: Jose Mourinho vil Jerome Boateng, Shkodran Mustafi og Phil Jones skal redde Roma

FIGC bekrefter at de to spillerne er under lupen for mulige brudd på bettingreglene ved påtalemyndigheten i Torino, og at det er på denne bakgrunn spillerne sendes hjem. «Uansett arten av handlingene har forbundet besluttet – også for å beskytte spillerne – å la dem gå tilbake til sine respektive klubber.»

– I denne situasjonen er de ikke i nødvendig forutsetning for å oppfylle forpliktelsene som vil være med landslaget i dagene som kommer, skriver FIGC.

Det var den italienske journalisten Fabrizio Corona som tidligere torsdag avslørte at de to spillerne skal ha brutt bettingreglene ved blant annet å satse på egne kamper

Nærmere bestemt skal Zaniolo for eksempel ha oddsen på flere kamper i Coppa Italia, hvor han selv var i troppen til AS Roma. Football Italia har Fabrizio Corona tidligere sittet i fengsel for å ha kommet for nær fotballspillernes privatliv med bilder og lydopptak, men denne gangen kan den kontroversielle journalisten fått et varp.

Ifølge RAI Sport besøkte politiet – som følge av Coronas historie – den italienske landslagsleiren torsdag for å snakke med Tonali og Zaniolo om påstandene. De to spillerne skal ha vært ledsaget av landslagssjef Gianluigi Buffon da politiavhøret fant sted.

Både Sandro Tonali og Nicolo Zanioli forlot Serie A i sommeren for henholdsvis Newcastle og Aston Villa.

Italia spiller mot Malta lørdag kveld i EM-kvalifiseringen.

Calciopoli: Dette var en stor korrupsjonsskandale som ble avslørt i 2006, og som involverte flere toppklubber i Serie A, som Juventus, AC Milan, Fiorentina, Lazio og Inter. Skandalen dreide seg om at klubbene hadde påvirket dommerutnevnelser til fordel for seg selv eller motstanderne. Som et resultat ble Juventus fratatt to ligatitler og tvangsnedrykket til Serie B, mens de andre klubbene fikk poengtrekk og bøter. Flere ledere, dommere og spillere ble også straffet eller suspendert.


Scommessopoli: Dette var en annen korrupsjonsskandale som ble avdekket i 2011 og 2012, og som omfattet ulovlig spill og kampfiksing i Serie A, Serie B og lavere divisjoner. Skandalen involverte over 50 spillere, trenere, agenter og klubbdirektører, som ble anklaget for å ha manipulert resultatene av kamper for å tjene penger på betting. Noen av de mest kjente navnene som ble innblandet var Antonio Conte, Leonardo Bonucci, Giuseppe Signori og Cristiano Doni. Flere klubber fikk poengtrekk eller utestengelse fra europeiske turneringer, mens noen spillere fikk lange karantener eller livstidsutestengelse fra fotball.

Les på F7: Elon Musk stoppet Warner fra å sparke Amber Heard fra Aquaman