Hadde ikke tålmodighet til å vente på EFL. (foto: Wrexham)

Det er ikke noe nytt at amerikanerne investerer i engelsk fotball, men ble løftet til ny kreativ høyde da Ryan Reynolds og Hollywood-kompis kjøpte amatørklubben Wrexham. Etter to opprykk og nå to opprykk unna Premier League, har det ikke bare blitt gode historier, men også big business. Nå henger Tom Brady og Birmingham seg på bølgen.

NFL-legenden med syv Superbowl-ringer har engasjert seg som eier og sportslig rådgiver hos Birmingham, men måtte se satsingen på Wayne Rooney som trener forrige sesong gå helt feil med nedrykk. Nå er det ny sesong og nye muligheter, denne gang i samme liga som Wrexham.

LES: Avslår Greenwood-bud som kanskje blir det beste

De amerikanske eierne hos Wrexham og Birmingham tenkte de skulle skrive historie i engelsk fotball. Ifølge Daily Mail sendte klubbene inn forespørsel om å spille seriekampen i USA. Både det engelske ligasystemet (EFL) og klubbene er ivrige etter å bygge merkevaren videre i USA, men her fikk EFL litt hetta. Dette gikk tydeligvis for raskt.

Riktignok planlegges det å eksportere noen seriekamper fra Premier League eller de lavere divisjonene, men EFL var ikke klar for å la Birmingham og Wrexham selv styre showet og skrive engelsk fotballhistorie som den første kampen utenfor balløya.

F7: Beckham i ferd med signere Manchester United-stjerne