Rekdal på Lerkenndal. Foto: Rbk.no

Kjetil Rekdal har skrevet under en treårsavtale med den tidligere storklubben Rosenborg. Fra Hamar har han med seg assistent Geir Frigård som har skrevet under på en tilsvarende lang kontrakt.

Rekdal har i sin tid som både tenger og spiller ikke akkurat snakket varmt om klubben fra Lerkendal.

I hans første intervju etter ansettelsen snakker Rekdal om hans forhold til Rosenborg gjennom karrieren, hvorfor han har snakket ned klubben, konflikter, gambling, hvilken type fotball han ønsker Rosenborg skal spille og mye mer.

Tror du Rekdal kan hente gullet tilbake til Trondheim? Du kan få gode odds og tippe hos Unibet på både norsk og europeisk fotball.

Dette gleder han seg mest til:

– Å spille foran et fullsatt Lerkendal som er forent. Som vil det beste for Rosenborg og gleder seg til å komme på kamp, og pusher laget fremover for å score mål, sier han.

Rosenborg har blitt enige med Rekdals tidligere klubb Ham-Kam om kompensasjon. Kjetil Rekdal ble ansatt som ny trener for Hamarkameratene i 2020. Han tok over som hovedtrener etter Espen Olsen, som trakk seg og gikk tilbake i stillingen som sportssjef.

Ifølge Hamar Arbiderbladt skal Ham-Kam ha krevd 4 millioner kroner i kompensasjon for duoen. Rekdal har en klausul i kontrakten som sier at han kan gå fri for 400.000 kroner, men det har ikke Frigård.

SISTE: Tottenham kastet ut av Europa

I november i år vant Ham-Kam OBOS-ligaen og sikret opprykk til Eliteserien 2022. Rekdal ble også kåret til Årets trener i OBOS-ligaen 2021. Men til HamKam-supporternes store skuffelse forlater suksesstreneren Hamar for gjøre Rosenborg til enn toppklubb i norsk fotball igjen.

– Det er følelsesmessig tøft, sier Rekdal til VG om avskjeden og roser spillere, ledere og supportere i Hamar-klubben.

I 2004 ledet han Vålerenga til andreplass, og tapte på målforskjell til Rosenborg, men i 2005 vant laget hans endelig ligaen for første gang på 21 år, og avsluttet Rosenborgs 13 år lange regjeringstid som norske seriemestre.

Rekdal begynte sin spillerkarriere i Molde FK, og spilte også for klubber i den tyske Bundesliga, French Ligue 1 og Belgian Belgian Pro League.Han spilte som midtbanespiller i løpet av sin tid som spiller, og hans 83 landskamper med det norske fotballaget gjør ham til den syvende mest spillede spilleren i lagets historie. Og med scoringer mot England og Brasil vil han alltid ha en stor plass i landslagets historie.

Som trener har Rekdal tidligere jobbet for Vålerenga fra 2000 til 2006, hvor han vant både cup- og serie. Han har også hatt ansvaret for Kaiserslautern, Lierse, Aalesund, Start og HamKam. I løpet av sin tid i Aalesund vant klubben to cuptitler og hadde en periode med suksess som tidligere var uten sidestykke i klubbens historie. Og i høst sikret han altså et etterlengtet opprykk til Eliteserien for Ham- Kam.