Deila (foto: nyc fc, twitter)

Vi lar New York Citys sportsdirektør oppsummere jobben Deila har lagt ned for lillebroren til Manchester City: -Han har vært en sann leter. Vi har nådd vårt største mål med å bringe trofeer til klubben, byen og supporterne.

I 2020 dro Deila fra Eliteserien til MLS og verdensmetropolen New York. City Football Group hadde et oppdrag til den tidligere Celtic-treneren.

LES: Gerrard overtalte et av de største spisstalentene til å velge Aston Villa – fremfor Liverpool

Rundt to år senere gir Deila seg på topp etter å ha vunnet sluttspillsfinalen i MLS og gitt supporterne et uforglemmelig strippeshow da tittelen var sikret.

-Alle vil gjerne takke Ronny for den fantastiske jobben han har gjort her. Med Ronny i spissen har vi utviklet en enda sterkere vinnerkultur og samhold, og vi har nådd det største målet om å bringe trofeer til klubben, byen og supporterne, sier Citys sportsdirektør David Lee.

Som legger til at han har forståelse for Ronnys beslutning om å vende tilbake til Europa og nærmere hjemlandet.

Nå er det klart for jobben med å lede Standard Liege. Den stolte belgiske klubben kom på 6. plass i ligaen. Nå skal Deila bruke den neste sesongen til å kutte forspranget til Brügge, Antwerp, Anderlecht og Genk.

LES: Matic klar for medisinsk test og signering

Vi kan ikke annet si enn at klubben har gjort et trenervarp. Dette er treneren som fikk Pep Guardiola til å dra frem superlativene. Go Deila!