Skal jeg være helt ærlig tror jeg Aron Dønnum er mer velkommen tilbake på Intility Arena enn det hans tidligere sjef på Vålerenga Ronny Deila er. – Skuffelsen var stor da han dro og resultatene han oppnådde for Oslo-klubben stod ikke i stil til det som ble levert for Celtic. (Ikke det at ting ser så fantastisk ut denne sesongen under Dag-Eilev Fagermo sin ledelse heller).

Ronny Deila er på vei tilbake til Europa med suksess i ryggen og har signert for belgiske Standard Liège. Deila skal også ha vært en av kandidatene til den ledige managerjobben i Burnley.

Les: Burnley har tatt valget

«Jeg ble veldig sjarmert av Standard Lièges tilbud om å komme til en historisk og varm klubb i Europa. Den er på utkikk etter innovasjon, og det er et eventyr jeg absolutt vil være en del av», sier telemarkingen i en uttalelse.

I januar 2020 forlot Ronny Deila Vålerenga og Aron Dønnum som på det tidspunktet hadde startet sin blomstring. Han overtok New York City der han vant MLS-tittelen forrige sesong.

Den belgiske klubben Standard Liège endte i vår på en svak 14.-plass. – Nå de Deila med suksess i ryggen skal få til et løft.

LES: Matic klar for medisinsk test og signering

– Dette prosjektet går ut på å gjøre supporterne våre stole igjen. Steg for steg skal vi gjøre Standard til en av de største klubbene i Belgia, og den skal jevnlig delta i europeiske turneringer. Alt dette appellerer til meg, og det ble ganske klart at jeg ville komme hit, sier Deila.

46-åringen startet sin trenerkarriere i Strømsgodset. Han har også vært i Celtic og Vålerenga.

Standard Liège har Dønnum i stallen. Han har tilbrakt de siste månedene på lån i Vålerenga, Den nå sparkede manageren Luka Elsner var rask til å bestemme seg for at Dønnum ikke passet inn i hans opplegg. – Et opplegg som forøvrig ikke har fungert. Ronny Deila har sine egne planer og henter sin favoritt fra Vålerenga tiden tilbake i god tid før ny sesong.

LES: Henter inn Uwe Rösler