Leder for ungdomsgjengen. (foto: arsenal, twitter)

I mai kom ryktene om at Arsenal har vært på talentjakt i Brasil og styrte mot signeringen av en ekstremt spennende høyreving. Mandag kom bekreftelsen på at signeringen er på plass.

Marquinhos. Navnet i seg selv klinger godt. For tre år siden signerte den da 16 år gamle spilleren en femårskontrakt med Sao Paulo. Problemet var at den brasilianske storklubben hadde vært litt for ivrige da de «bandt» supertalentet til den lange avtalen. Arsenal hoppet på muligheten som åpnet seg, og har skaffet seg en skikkelig spennende forsterkning for «vekslepenger».

LES: Matic klar for medisinsk test og signering

Ifølge FIFAs reglement kan en 16-åring tilbys maks treårskontrakt. Kontrakten til Marquinhos, som løper til 2024, er derfor ikke lenger gyldig. Det har tydeligvis tatt tid for FIFA å oppdage feilen, men ifølge det brasilianske mediet GeGlobo har dette ført til at Sao Paolo har åpnet opp for et hastig salg av frykt for at kontrakten med Marquinhos blir annulert og spilleren går ut som free agent.

Sao Paolo og Arsenal er nå ferdige med forhandlingene, der overgangssummen ifølge ulike engelske medier endte på rundt 35 millioner kroner.

-Som 19-åring er han fortsatt veldig ung, så han er en spiller for fremtiden. Vi ser frem til at Marquinhos slutter seg til troppen i pre-season, finner seg til rette og fortsetter å vokse og utvikle seg hos oss, sier teknisk direktør Edu til Arsenals hjemmeside.

LES: Ed Sheeran har ikke gitt opp Premier League-drømmen

Høyrevingen har 41 kamper for seniorlaget til Sao Paolo, med 4 scoringer og 3 assists, pluss kamper for det brasilianske U16 – og U17-landslaget.

Spennende signering, Arteta.

LES: Ronny Deila skal gjenskape suksessen i Europa