MLS er forskjellig fra vår hjemlige liga ved at de har sluttspill og dermed også finaler. På lørdag var New York City i finalen i MLS mot Portland Timbers. – Selv ihuga fans tidlig i sesongen ville sett på det som en umulighet.

Den tidligere Vålerenga og Celtic treneren Ronny Daila har mot alle odds klart å bygge et lag i stand til å vinne serien, men det var nære på. – De lyseblå fra New York var sekunder unna å sikre MLS-tittelen før det ble ekstraomganger og straffedrama, men i fjerde overtidsminutt utlignet Felipe Mora til 1-1. Gjestene ble felt av et panisk forsvar.

Les: Chelsea har funnet Antonio Rüdiger erstatter, men han er ikke den eneste på utgående kontrakt

I ekstraomgangene hadde Portland Timbers initiativet. NYCFC virket i lange strekk preget av utligningsmålet, men slo tilbake fra krittmerket og vant MLS-finalen for første gang med 4-2 på straffer.

Det var en tydelig rørt Deila etter at titteltriumfen var i boks. Få trodde han ville få en slik opplevelse før sesongen, og gjennom høsten virket det også lite trolig. New York City måtte jobbe nesten helt inn for å sikre seg en plass i sluttspillet.

En heading og svakt keeperspill sprakk nullen i et regnfylt oppgjør i Portland. I det 41. minutt stanget Valentin Castellanos videre et frispark fra Maxi Moralez og så ballen sprette forbi hanskene til Steve Clark.

Det var en fortjent borteledelse. New York City hadde hatt et klart overtak i første omgang. Etter hvilen sendte Moralez tidlig et frispark i tverrliggeren.

Les: Britiske medier mener Alexander Isak vil bytte plass med Edinson Cavani

Telemarkingen har tidligere blant annet vunnet to ligatitler som Celtic-trener, og i 2013 tok han Strømsgodset til topps i Eliteserien. Tiden i Vålerenga ble aldri helt slik Deila håpet på.

New York-laget er en del av samme eiergruppe som Manchester City i Premier League. Klubben ble etablert i 2013.

Der var lag som avdelingsvinner New England Revolution og Philadelphia Union ventet å gi for tøff motstand, men Deilas menn overrasket og slo ut begge på finaleveien.

Deila har vært hovedtrener i New York City FC siden januar 2020.

Portland Timbers – New York City FC 3-5
41′ 0-1 Valentin Castellanos
90′ 1-1 Felipe Mora
121′ 1-2 Valentin Castellanos
121′ 1-2 Felipe Mora
121′ 1-2 Alfredo Morales
121′ 1-2 Diego Valeri
121′ 1-3 Maxi Moralez
121′ 2-3 Santiago Moreno
121′ 2-4 Talles Magno
121′ 3-4 Cristhian Paredes
121′ 3-5 Alexander Callens