Utvider porteføljen. (foto: ronaldo, twitter)

Det begynner å bli noen år siden brasilianske Cruzeiro vant toppserien back to back i 2013 og 2014, men viser potensialet i den tradisjonsrike klubben. Etter suksessen for syv år siden har det derimot gått én vei for klubben som ble stiftet av italienske immigranter i 1921. Nå har Ronaldo (den brasilianske versjonen) bestemt seg for å hjelpe klubben på beina.

Karrieren for fotballkunstner Ronaldo startet hos nettopp Cruzeiro i 1993, der han i løpet av sesongen ble oppdaget og hentet til Europa i 1994 av PSVs sportsdirektør Frank Arnesen. Etter dette ble en helt spesiell fotballhistorie skrevet av den brasilianske toppscoreren som trollbandt supporterne til Barcelona, Inter, Real Madrid og ikke minst Brasil.

Les: Historien viser at Salah ikke må finne på å forlate Liverpool

I 2018/19 rykket Cruzeiro ned til brasils nestøverste divisjon, og har ifølge Bold opparbeidet seg en tyngende gjeld på rundt 1,3 milliarder kroner.

Nå rykker Ronaldo inn, og klubben bekrefter at 45-åringen har kjøpt 90 prosent av aksjene.

Ifølge brasilianske Itatiaia har dette kostet Ronaldo rundt 630 millioner kroner, i tillegg til at han skal bistå med å redusere klubbens gjeld.

Les: Fikk ikke være med HamKam opp i Eliteserien

Eierskapet i Cruzeiro kommer i tillegg til Ronaldos rolle som deleier i spanske Real Vallodolid. Dette høres lite ut som en plan preget av nostalgi, heller en plan mot noe større innen fotballens verden med verdifull synergieffekt.