Erfaringen til Wijnaldum hadde vært gull verdt for denne gjengen. (foto: arsenal, twitter)

Da Leeds-supporterne klappet laget sitt av banen etter 1-4 tap på Elland Roand, skjønner man hvilken krevende situasjon Marcelo Bielsa er i med skader på skader i troppen. Det legger likevel ingen demper på prestasjonene Martin Ødegaard og Arsenal sto for på denne lørdagen i desember.

Vi er vant til at Martin Ødegaard serverer de lekreste sistepasninger som leder til scoring, men denne sesongen har det «bare» dreid seg om egne scoringer. Mot Leeds kom endelig også en assist, i tillegg en skikkelig perle. En følsom chip på tampen av kampen sendte Emile Smith Rowe alene med keeper til scoring.

Les: Ronaldo blar opp en over en halv milliard og kjøper klubben som vant «back to back»

Før dette hadde The Gunners valset over et Leeds i oppløsing. Til pause sto det 11-0 til bortelaget i skudd på mål, der tre av dem traff der de skulle. Gabriel Martinelli med to scoringer, Bukaya Sako med én.

Dette var femte kamp fra start på bursdagsgutten Ødegaard (23 lys på kaken). Med tre poeng er Arsenal fire poeng foran West Ham med én kamp mer spilt, Ødegaard har vært en solid bidragsyter til Arsenals innhenting etter den seige sesongstarten.

Les: Ronaldo effekten! Den fjerde Manchester United-angriperen tester utgangsdøra

Chelsea (med én kamp færre spilt) ligger nå bare fem poeng foran Arsenal. Etter å ha fulgt utviklingen til gjengen fra Stamford Bridge de siste ukene er det all grunn til å ha tro på at Ødegaard og Arsenal i steam kan gi Tuchel noen søvnløse netter.