Vi vet alle hvor trangt det kan bli når man er ute og flyr

Den gamle dame er kjent for å kutte hjørner, noe som fra tid til annen gir dem økonomiske og juridiske utfordringer. Alt fra å nekte dommere garderobe, til penger under bordet og hemmelige avtaler har opp igjennom sørget for at Juventus har måttet gå ned i Serie B, blitt fratatt muligheten til å kjøpe spillere og fornye avtaler og selvsagt også heftige bøter.

Dette gangen er det en gigant bot som er under oppseiling. Cristiano Ronaldos tidligere arbeidsgiver kan motta en bot på opptil 60 millioner euro (litt over 600 millioner kroner) for påståtte hemmelige betalinger til portugiseren og noen av lagkameratene hans på høyden av COVID-19-pandemien.

Les: Når Cody Gakpo spiller sitter folk fra Arsenal, Barcelona, Bayern München og Manchester United på tribunen

Ronaldo tilbrakte tre år i Juventus etter at han kom fra Real Madrid for 100 millioner euro i 2018, og tjente rundt 65 millioner euro per sesong gjennom lønn og bonuser da pandemien rammet.

Han gikk med på å gi avkall på 4,3 millioner euro av inntektene sine mens et større trekk på 20 millioner euro ble diskutert, men nå er dokumenter som viseren hemmelig betaling på 19,8 millioner euro til spilleren avdekket av italienske etterforskere.

Serie A-gigantene er nå under etterforskning fra Torino statsadvokatembeter for forfalskning av kontoer, og kan få en straff på opptil 60 millioner euro hvis de blir funnet skyldige.

Ronaldo, nå tilbake i Manchester United, har blitt bedt om å vitne, men han har så langt motstått alle forsøk på å avhøre ham.

Hva har Juventus sagt?
Etter å ha skissert problemene som står overfor alle klubber som står overfor tomme stadioner under pandemien, gikk Juves uttalelse som følger:

«Når det gjelder den generelle innvendingen om å ha forfalsket regnskapet og å ha foretatt upassende kommunikasjoner til markedet, mener Juventus og dets representanter at de har blitt drevet i samsvar med lovene og relevante tekniske regnskapsprinsipper.

«I tillegg, i løpet av årene med interesse, har Juventus utmerket seg for å ha initiert, i full åpenhet og i full overensstemmelse med regelverket, to forskjellige kapitalforhøyelser. Disse transaksjonene har befestet Juventus som et kraftsenter i landskapet til italiensk fotball.»

Til tross for den proklamasjonen var denne sommeren det første overgangsvinduet siden pandemien startet der Juventus har gått med overskudd.

Les: Real-ikon takket nei til Bundesliga – sikter seg inn mot den største trenerjobben

Salget på 77 millioner euro av Matthijs de Ligt til Bayern München ga dem mest penger, mens deres største utlegg var avtalen på 50 millioner euro for å gjøre Federico Chiesas lån fra Fiorentina permanent.

Og for Ronaldo var ikke det god business, 37-åringen returnerte til Manchester United for bare 15 millioner euro