Ruben Semedo rygger inn i fremtiden

Jeg er litt usikker på om vi skal kalle det en solskinnshistorie, men vi synes ihvertfall det er noe vi kan skrive om. Huesca rykket opp i La Liga denne sesongen til alle sin store overraskelse. – Det kan minne litt om Ranheim sitt opprykk til Eliteserien.

Huesca ligger på en overraskende 6.plass i La Liga etter 2 kamper med 4.poeng.

Sammenligner man Huesca med La Liga gigantene som Real Madrid, Atletico Madrid og Barcelona er de en hobbyklubb. Mens Huesca har 115 tusen følgere på Twitter er det 28,9 millioner som følger Barcelona sin hovedkanal på spansk. (5,6 millioner på catalansk)

Les: Tidligere Kongsvingertrener suspendert etter mobbe anklager

Huesca har signert en ny spiller Ruben Semedo – som kommer rett fra et halvt år i fengsel, sportsdirektør Emilio Vega forsikrer han er i god form, han fikk nemlig lov til å spille fotball innenfor murene.

«Han er i veldig bra fysisk form. Han har spilt kamper i fengselet»

Søndag er Ruben Semedo med i troppen som møter Barcelona og Lionel Messi.

Forsvarsspilleren Ruben Semedo (24) kom ut av fengsel sist uke etter å ha tilbrakt fem måneder bak lås og slå. Han går til Huesca på lån fra Villarreal, som han spilte Europa League for sist sesong.

24-åringen er dømt for en rekke forbrytelser, blant annet ran, kidnapping og mordforsøk.

«Denne klubben og denne byen vil gjøre ham godt. Det er et rolig sted, og folk er gjestfrie, det vil bli som en familie for ham, og det vil gjøre at han kan prestere på høyeste nivå, sier sportsdirektør Vega», stadig Football Espana.

Klubben har bestemt seg for å passe ekstra godt på
«Vi vil passe på ham utenfor banen. Han må følge de samme reglene som alle andre 23 spillere i troppen. Hvis han ikke gjør det, vil han bli straffet».

I november 2017 ble Ruben Semedo, som da var en en del av Villarreal plukket opp av politiet etter at han hadde truet en ansatt på en nattklubb i Valencia med pistol.

Senere havnet han på nytt i overskriftene etter at han sammen med to andre menn hadde kidnappet en mann. De skal ha bundet fast og mishandlet en mann, som de tre mistenkte kom for å stjele.

 Alle fortjener en sjanse

Ruben Semedo er portugiser og – som Cristiano Ronaldo – gikk han gjennom Sporting Lisboas ungdomssystem. Sommeren 2017 hentet Villarreal den anvendelige spilleren for 135 mill. kroner.

Han er nå sluppet ut av fengsel etter å ha betalt 30 000 euro  i kausjon.