Toppformen som aldri kom i den hvite drakta. (foto: Real Madrid)

Du kjenner historien til Eden Hazard. Fra øverst på hylla i Premier League til benken og skadebenken i La Liga. Det siste året har få spillere vært ryktet så sterkt til en exit som den belgiske landslagsspilleren, men Real Madrid har valgt å fortsette å satse på investeringen til milliarden. Det er så mye usikkerhet knyttet til hva 31-åringen kan prestere – og hvor ofte – at betalingsviljen hos klubbene har vært milevis unna overgangssummen Real Madrid betalte i 2019. Nå loves det at Hazard er gjennom den mørke tunnelen.

I løpet av de tre sesongene med Real som arbeidsgiver har det blitt 66 kamper med 6 scoringer og ti assists på belgieren. Med 110 scoringer på 351 Chelsea-kamper før ankomst San Bernabeu, er det overflødig si at Real-supporterne føler seg snytt.

LES: Jose Mourinho har fått Cristiano Ronaldo budsjett

Den belgiske landslagstreneren lover at dette nå er et avsluttet kapittel.

-Jeg var sjokkert over hans fysiske tilstand i juni (2021), begynner Roberto Martinez i et intervju med El Larguero.

Etter fire kamper i Nations League i juni året etter er statusen en helt, helt annen. Hazard har vært på banen i tre av kampene og har imponert Martinez, som skjønner han kan regne med Hazard i VM-sluttspillet.

-Eden Hazard går inn i den beste perioden i karrieren sin. Real Madrid-supporterne kommer til å se en fullstendig anderledes Hazard. Han er opptatt av å få suksess hos Real Madrid, og har ikke tenkt å vike fra det målet, sier landslagstreneren.

For oss som digget belgieren i Premier League, er dette skikkelig oppløftende før sesongstart. Landslagstreneren har ingenting å tjene på å legge forventningene til Hazard høyere enn det den fysiske og mentale tilstanden tilsier.

LES: Kampen om Erling Haaland er i gang

Real Madrid har bokstavelig talt vært kongeklubben denne sesongen, med Hazard-bidrag gjennom hele kommende sesongen vil Carlo Ancelotti igjen kunne danse og vinke seg gjennom Madrids gater ved sesongslutt.