Karim Benzema og Real Madrid president Florentino Perez for et år siden omtrent

Den spanske avisen AS skriver at Erling Braut Haaland er tilbake på toppen av Real Madrid sin prioriteringsliste. Det til tross for at president Florentino Pérez gjentatte ganger, etter de slo fra seg tanken sist sommer har forklart alle som var interesserte i å høre klubben aldri, med mindre Superligaen ble noe av ville ha økonomi til å kjøpe en superstjerne igjen.

Real Madrid har reaktivert «Operation Haaland» og anser ham nå som deres prioriterte signering for 2024, uavhengig av om Kylian Mbappé kommer eller ikke. Den spanske klubben gjør de nødvendige justeringene og forberedende grep for å være den best posisjonerte klubben dersom spilleren skulle bestemme seg for å flytte fra City det året.

Les: «Jeg vil ikke tilbake til Manchester City»

Ifølge AS ligger prislappen hans et sted mellom 220 millioner euro og 240 millioner euro. – I tillegg til det kommer solid ukelønn på minst fem millioner kroner. – Med en femårs avtale snakker vi om en kostnad på minst 3,5 milliarder.

Situasjonen er helt motsatt av hvordan ting utspilte seg i 2022, timingen sies å være perfekt for Madrid å forsegle Haaland-signeringen. Kongens klubb har bestemt seg for å tilby et ekstra år til Karim Benzema.

I 2022 var Karim Benzema i sitt livs form, han bøttet inn mål og sørget for at Real Madrid vant alt som kunne vinnes. – Den franske superstjernen som nå er 35 år gammel vant sin første (og eneste) Ballon d’Or. – Den gangen ble en Haaland avtale sett på som et «Mission Impossible», til tross for at spilleren og hans familie var klare.

Når det gjelder 2024, vil alt fortsatt avhenge av Haaland, og hva han ønsker. Utkjøpsklausulen forblir uansett den samme i 2025 og 2026; Haalands kontrakt avsluttes et år senere, når han fyller 25 år.

Les: Per-Mathias Høgmo henter spissen som alltid kommer når ingen andre kan

Real Madrid mener har nøyaktig kunnskap om Haalands avtale med City, og de vet at signeringen hans er en mulighet allerede i 2024 selv om media sier noe annet. Spesielt er de avslappet når det kommer til de siste avsløringene som antyder at Haalands frigjøringsklausul er relatert til Pep Guardiolas kontrakt, som har fornyet til 2025. Real Madrid er sikre på at Guardiola og Haalands kontrakt er ikke avhengig av hverandre.


Vil lage en uovervinnelig superklubb!

Innen sommeren 2024 vil Benzema, Modric, Hazard og muligens til og med Kroos ikke lenger være i klubben. På de fire vil Real Madrid spare oppover 50 millioner euro alene på lønn, penger som kan brukes til å hente både Kylian Mbappe og Erling Braut Haaland samtidig.

For å si det forsiktig Haaland imponerer selv blaserte ledere i kongen klubb. 42 mål på 37 kamper for Manchester City. Av disse, 28 i 26 Premier League-kamper og 10 i 6 Champions League-kamper. Rett og slett utrolig.

Men Haaland er mye mer enn en målmaskin: han er en reklame-gullgruve. I løpet av de neste dagene vil hans nye kontrakt med Nike bli annonsert, og dette er et forhold som vil vare i 15 år og vil betale Haaland over 20 millioner euro i året. Siden det er en kontrakt som skal ha blitt signert før han flyttet til Madrid, er det noe som er 100% Haalands.

Madrid har tradisjon for å ta 50 % av spillernes bilderettigheter, men bare hvis de signerer avtalen om sportsklær etter ankomst til klubben. Haaland, som i mange aspekter av livet hans, er ganske enkelt annerledes.

Les på Radiosporten: ESPN: Dean Henderson høyt på lista hos Premier League-klubb