Maestro. (foto: real, twitter)

På en måte er det noe sunt ved systemet når en 21-åringe befinner seg nedover i en klubbs lønnshierarki, men i dagens fotballverden gir dette rivalene en åpning inn for å kapre signaturen. Til sommeren fjernes Gareth Bales lønnskasse-sugerør som sluker til seg rundt 5 millioner i uka, nå skal det forhandles for fremtidens Real-spillere.

Vinicius Junior har bevist han er en del av fremtiden på San Bernabeu. Brasilianeren ble hentet fra Flamengo i 2018 med kontrakt til 2024. Denne sesongen har han gjenspeilet Reals suksess i La Liga og Champions League. 17 scoringer og 13 assists i La Liga, 3 scoringer og 7 assists i CL.

Les: Brasiliansk media: Arsenals bud på høyreving er akseptert

Ifølge Marca er en signering på forlengelseskontrakt på trappene. Denne gangen til 2028, med en utkjøpsklausul på 350 millioner euro.

Marca har ikke klart å snuse seg frem til de nye lønnsbetingelsene, men fra å være på nivå med Mendy og Militao i lønnshierarkiet hos kongeklubben, kommer Vinicius Jr. definitivt til å klatre til topp 5.

Det vi liker med opplegget, er at den unge spilleren ble hentet inn som tenåring, men har først måttet bevise at han er en del av klubbens langsiktige satsing før de åpner opp for de virkelig store lønnsutbetalingene.

Les: Bild: Heller ikke City slapp unna en irriterende klausul i kontrakten med Haaland