Har råd til å smile på toppen av Premier League og med Haaland i hus. (foto: city, twitter)

Få er uenige i at Frenkie de Jong nærmer seg – eller er på – verdenstoppen som sentral midtbanespiller. I 2019 hadde den unge Ajax-spilleren forhandlinger med Manchester United og Manchester City, men det var Barcelona som overbeviste en av de hotteste spillerne på overgangsmarkedet. Da så alt «normalt ut» hos Barcelona, noe det raskt viste seg ikke stemte. Tre år senere er de samme aktørene igjen linket til de Jong.

Det går sterke rykter om at det nærmer seg en exit fra Camp Nou på 25-åringen. De Jong har posisjonen som en av nøkkelspillerne til Xavi, men det økonomiske uføret Barcelona selv har plassert seg i, kan tvinge klubben å selge noen av sine mest innbringende spillere.

Les: Real Madrid sikrer en av klubbens «dårligere betalte» med utkjøpsklausul på 3,5 milliarder

Manchester United er sterkt linket til de Jong-overgang, ikke overraskende med nederlenderens tidligere trener og mentor på vei inn på Old Trafford. Ifølge Sport er Manchester City også tilbake på de Jong-sporet.

Det kan bli lang tid til neste mulighet for å sikre seg spilleren de jaktet allerede i 2019, den spanske avisen hevder Guardiola og gjengen har meldt seg på i racet før overgangsvinduet åpner i juni. Manchester United skal være klar for å betale mer enn 800 millioner kroner for overgangen, ifølge Sport er ikke City villig til å matche dette, men er villig til å inkludere en spiller i handelen.

Manchester United satset hardt på å skaffe seg Erling Haaland, byrival City sikret seg signaturen. Nå kan det samme skje med Frenkie de Jong. Posisjonen utenfor Champions League-spill kommer definitivt til å hemme United i forhandlingene.

Pep Guardiola er fortsatt kongen på haugen i Premier League.

Les: Eksklusivt: Todd Boehly’s vinnende Chelsea-bud rakner