Coutinho har fått tilbake bakkekontakten.. (foto: villa, twitter)

Du kjenner historien. Jürgen Klopp og Liverpool hadde brukt noen sesonger på å bygge opp angrepsspillet rundt Philippe Coutinho. Så ble brasilianeren fristet av det som virket som så mye grønnere gress på Camp Nou. Brasilianeren presset frem en exit fra Anfield i 2018, og stakk et gedigent sugerør ned i lønningskasse til Barcelona. Fire år senere er situasjonen snudd på hodet.

Jürgen Klopp har uttalt hvilket sjokk det var å miste sin stjernespiller, der angrepet måtte organiseres på en annen måte uten Coutinho. For Liverpool kan dette ha bidratt til den ekstreme suksessen de siste sesongene. Coutinho har siden overgangen til La Liga-giganten ikke hatt annet enn dårlige sesonger. Nå kan brasilianeren riktignok vifte med en Champions League-tittel, men dette var på utleie hos Bayern München som var villig til å gi ham spilletid.

Les: Brasiliansk media: Arsenals bud på høyreving er akseptert

Det går mot en permanent overgang til Aston Villa i sommer, noe som blir en gedigen lettelse for den spanske klubben. Redningsaksjonen av klubben forutsetter en helt ny lønnsstruktur, der Coutinhos 470 000 pund i uka uten leveranser har fungert som et blylodd.

Rundt 5 millioner kroner i ukelønn for forventningene om at spilleren skal levere på kamparenaen…

På utleie hos Aston Villa har Coutinho begynt å ligne på «seg selv», med permanent overgang til Premier League-klubbben skal også ukelønna nærme seg prestasjonene.

Ifølge The Telegraph har Aston Villa forhandlet ukelønna ned til rundt 1,4 millioner kroner. Fortsatt crazy lønn for oss dødelige, men likevel et godt, godt stykke på vei mot en utbetaling arbeidsgiveren kan forsvare. Når Villa i tillegg prutet seg ned til halv pris hos Barcelona, kan dette bli skikkelig bra.

Fotballens verden ble bittelite mindre crazy.

Les: Folkene til Paulo Dybala er i London