Toppformen som aldri kom i den hvite drakta. (foto: real, twitter)

Da Karim Benzema i sommer ga Real Madrid-ledelsen totalt overraskende beskjed om at han har bestemt seg for å stikke til Saudi-Arabia, steg stressnivået på San Bernabeau. Thibaut Courtois uttalte litt tørt at «nå må hele laget ta ansvar for å score», men innrømmet at tapet av Benzema kom til å bli stort. Real skulle svi av rundt 103 millioner euro på en engelsk 19-åring og måtte velge nødløsning i spissposisjon. Valget falt på en 33-åring hos La Ligas nest dårligste klubb.

Joselu var alt vi ikke forbinder med en klubb som Real Madrid. Selv om spissen hadde et opphold hos klubben som ungdom 2009-12, har Joselu vandret mellom helt greie klubber i Tyskland (Hoffenheim, Hannover) og England (Newcastle, Stoke) før han returnerte til Spania og Alaves i 2019.

LES: Harry Kane trengte 12 fattige kamper for å score seg til ny rekord

I 2022 signerte veteranen for Espanyol. Her ble det imponerende 17 scoringer på 32 kamper, i sommer bar det på utleie til verdens største klubb.

Det har selvfølgelig ikke vært noen Benzema-takter over Joselu, men 33-åringen har bidratt med sitt. 5 La Liga-scoringer på 13 kamper må ses på som godkjent (spesielt når Jude Bellingham har tatt over ansvaret for å score). Med debut på det spanske landslaget i mars og nå 5 mål på 9 landskamper, er Joselu en skikkelig late bloomer. Ifølge Relevo planlegger Real Madrid å utnytte kjøpsopsjonen på 33-åringen.

LES OGSÅ: Spilleren som Ole Gunnar Solskjær ble advart om ville få ham sparket, er fortsatt i Manchester United

Real Madrid er vant til å bla opp de største summene for sine permanente signeringer, men med en Kylian Mbappe på mulig vei inn til sommeren, passer det overgangsjournalist Romano hevder er en overgangssum på 1,5 millioner euro, perfekt.

Cadiz – Real Madrid

For å sette det i perspektiv: Eden Hazard ble hentet fra Chelsea for rundt 115 millioner euro for å score mål. Real Madrid lønnet belgieren rundt 92 millioner euro i løpet av perioden. For totalen fikk kongeklubben 7 scoringer tilbake fra belgieren. Joselu til 1,5 milioner euro har allerede levert 5.

Klikk frem til resultater og tabell La Liga