Ian Maatsen

De er begge på lån denne sesongen hos Borussia Dortmund og begge har sentrale klubbens finaleplass i Champions League. Den engelske venstrevingen Jadon Sancho har vært på lån fra Manchester United siste halvdel av sesongen, mens den nederlanske venstrebacken Ian Maatsen kom omtrent samtidig på lån fra Chelsea.

BBC hadde en avstemning blant fans hvor spørsmålet var hvem blir ikke med tilbake til Tyskland etter Champions League finalen på Wembley 1.juni. – Nesten 90 % mente Jadon Sancho og ikke Ian Maatsen, det ser ut til at de får rett.

Borussua Dortmund skal ha satt Ian Maatsen til sitt prioriterte mål for sommerens overgangsvindu. Han har etablert seg som en nøkkelspiller på Edin Terzics lag siden han fullførte et utlån til Signal Iduna Park i januar. Prisen og ikke minst lønna er en helt annen.

Les: Prisen Manchester United har satt på Jadon Sancho begynner å bli imponerende

Forsvarsspilleren har gjort 22 kamper i alle konkurranser, og har bidratt til klubbens angrepsinnsats med tre mål og to målgivende pasninger.

Maatsen har startet alle seks av Dortmunds Champions League-utslagskamper, og hjelper det tyske laget med å nå sin første Champions League-finale siden 2012-13.

LES: Melder Vincent Kompany er i forhandlinger med en av verdens beste klubber

Dortmund prioriterer Maatsen-overgang
Etter å ha scoret i Dortmunds 4-0-ligaseier over Darmstadt på lørdag, forbereder Maatsen seg nå for et Champions League-oppgjør med Real Madrid på Wembley 1. juni.

Mens han for tiden er fokusert på saker på banen, må det tas en beslutning om hans fremtid foran neste periode. Slik det er nå vil Maatsen returnere til moderklubben Chelsea når låneavtalen hans avsluttes ved sesongslutt.

Imidlertid, ifølge journalist Patrick Berger, gjør Dortmund det til en av deres toppprioriteringer å signere Maatsen på en permanent avtale denne sommeren. Faktisk håper Bundesliga-klubben å gjøre betydelige fremskritt i forhandlingene og gjøre forsvareren til sin første signering av sommerens overgangsvindu.


Dortmund har allerede hatt innledende samtaler med Chelsea og håper å få prisen ned fra Maatsens rapporterte utkjøpssklausul på 35 millioner euro

Maatsen antas å være opptatt av å slutte seg til Dortmund på permanent basis etter å ha mislyktes i å etablere seg i Chelseas førstelag.

Chelsea-akademiet brukte tid på lån hos Charlton Athletic, Coventry City og Burnley, før han avslo sjansen til å bli med Clarets i en permanent overgang i fjor sommer.

Maatsen klarte ikke å tvinge seg inn i Mauricio Pochettinos planer, og startet bare en av hans 12 Premier League-opptredener i andre halvdel av sesongen.

Byttet til Dortmund har til syvende og sist gitt ham sjansen til å spille regelmessig i en av Europas fem beste ligaer.